Hva leter du etter?

and yes I said yes I will yes, 7.–9. mai

and yes I said yes I will yes,
7.–9. mai

Spilles: fre. 07. mai lør. 08. mai søn. 09. mai

Denne forestillingen er dessverre avlyst.

Kroppen som metafor og medium.

I samarbeid med den markante, brasilianske koreografen Marcelo Evelin, ønsker Caroline Eckly publikum velkommen inn i en seremoniell opplevelse der danserens kropp, som råmateriale og medium, blir en fortelling i seg selv. Sittende i sirkel iakttar publikum kroppen som en metafor for ulike kvinneskikkelser.

I begynnelsen fantes Medusa, en kvinne som ble til et monster gjennom straffen for å ha blitt voldtatt. Hennes blikk kunne drepe. Eckly og Evelin tar utgangspunkt i dette blikket; i øynene som i form av et speil, reflekterer verdens vold og som aksepterer og absorberer andres blikk. De vekker til live et bilde av oraklet: Et orakel som overfører, påkaller, som tar Gud eller ordets plass, som åpner dører som har vært lukket, som besitter eldgamle okkulte krefter.

- Kontinentet ditt er svart. Svart er farlig. I mørket kan du ikke se, og du er redd. Ikke rør deg, du risikerer å falle. Først og fremst, ikke gå i skogen. Og frykten for mørket, det internaliserte vi. De hadde ikke øyne å se med. De utforsket ikke huset sitt. Kjønnet deres skremmer dem fortsatt. Kroppen deres var kolonialisert og de turte ikke komme. Kvinnen er redd og føler avsky for kvinnen... Vi ble fanget mellom to forferdelige myter: Mellom Medusa og avgrunnen.
Halve verden vil få latterkrampe om dette ikke hadde fortsatt.
Hélène Cixous, The laugh of the Medusa

Franske Caroline Eckly har jobbet som danser i Carte Blanche de siste 12 årene, og har i sin 23 år lange karriere samarbeidet med mange av verdens ledende koreografer. Brasilianske Marcelo Evelin har med sin sterke forankring hos urbefolkningen i Amazonas arbeidet som koreograf over store deler av verden, ikke bare som dansekunstner med også med fysisk teater, musikk, installasjon, video og site-specific-forestillinger. Samarbeidet mellom Eckly og Evelin oppsto da Evelin laget forestillingen The Who of Things for Carte Blanche i 2016.

Medvirkende

Konsept:
Caroline Eckly
Marcelo Evelin
Koreografi:
Marcelo Evelin
Dans:
Caroline Eckly
Musikk:
Kota Yamauchi
Lys:
Robert Roespel
Foto:
Tale Hendnes
Andrea Spreafico
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus