AlexDeutingerAlexanderGottfarbChivalryisDead2015

Chivalry is Dead

Chivalry is Dead, 12. - 13. september 2015

Chivalry is Dead,
12. - 13. september 2015

Tiden for galante, modige og heroiske menn med kort levetid er forbi, men måten de tenkte på og måten de oppførte seg på lever i beste velgående også i dag. Forventninger og adferd knyttet til kjønnsroller, nettbaserte spilluniverser, rollespill i skog og mark, TV show - alle er de inspirert av middelaldersk riddermentalitet, en slags gjenopplivning av gamle verdier som mot og ære får støree og større plass i dagens underholdningsvirkelighet.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 12. september - 16:00
  • 13. september - 16:00

Tiden for galante, modige og heroiske menn med kort levetid er forbi, men måten de tenkte på og måten de oppførte seg på lever i beste velgående også i dag. Forventninger og adferd knyttet til kjønnsroller, nettbaserte spilluniverser, rollespill i skog og mark, TV show - alle er de inspirert av middelaldersk riddermentalitet. En slags gjenopplivning av gamle verdier som mot og ære får større og større plass i dagens underholdningsvirkelighet.

Vi ser gjerne vår tid som en frigjøringstid fra gamle patriarkalske struktuerer, og i det perspektivet blir ridderlighet og sjåvinisme farlig hvis de fortsatt eksisterer som underliggende idéer og idealer. Kroppen ikledd rustning blir i denne forestillingen en slags påminnelse om denne konflikten, et konkret bilde av kampen mellom det ytre og det indre: idéen om en makulinitet som er hard og utilgivelig på utsiden, men hvor det banker et mykt og forståelsesfullt hjerte på innsiden.

- When two men take the Y out of irony, all they are left with is iron.

Alex Deutinger studerte oversettelse og tolkning ved Karl-Franzens University, Graz og samtidsdans ved Anton Bruckner University, Linz. Som utøver har han bl.a. arbeidet med Oleg Soulimenko, Christine Gaigg og Anna Mendelssohn. Siden 2008 har han skapt egne arbeider i samarbeid med Marta Navaridas. Arbeider i utvalg: «Your Majesties», «Speaking of Which», «On the Other Hand».

Alexander Gottfarb studerte dans ved Balettakademien i Stockholm. Som utøver har han bl.a. arbeidet med Chris Haring/liquid loft (aktuell under årets CODA fetstival), Elio Gervasi og Iztok Kovač. Arbeider i utvalg: «Baga-Basta» med Milan Tomášik (Les Slovaks), «Marvel at the World», «Political Movements», «Moved by Faith», «On Celebration and Lamentation».

Les mer i DANS

Spilles samme dag som «The Dog Days are Over» og «Dawn».

Pakkepris ordinær, tre forestillinger for 500,- :
http://burl.nu/ifgk0x

Pakkepris Scenekort, alle tre forestilliger for 400,-:
http://burl.nu/e48pju

Varighet: 40 min

Konsept og koreografi: Alex Deutinger og Alexander Gottfarb
Fremført av: Alex Deutinger og Dante Murillo
Lyd: Guenther Berger
Lys: Peter Thalhamer
Foto: Elsa Okazaki
En samproduksjon mellom: Kunstverein Archipelago, Performanceinitiative 22, Graz og WUK performing arts Vienna
Støttet av: Kulturamt der Stadt Wien, Stadt Graz Kultur, Kultur Land Steiermark, Bundeskanzleramt Österreich, The Place London.

Aerowaves Priority Company 2015

Print

Print