JoStrømgrenKompaniADanceTributetoPingPong2011

Jo StrømgrenKompani

A DANCE TRIBUTE TO PING PONG, 01. - 07. desember 2011

A DANCE TRIBUTE TO PING PONG,
01. - 07. desember 2011

PING - PONG - PONDERINGS

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 01. desember - 18:00
  • 02. desember - 18:00
  • 03. desember - 18:00
  • 04. desember - 18:00
  • 06. desember - 18:00
  • 07. desember - 18:00

Bordtennis er ikke bare en sport. Det er en filosofi. En asiatisk guru leder sine etterfølgere gjennom den moderne tilværelsens minefelt og viser veien til hinsides lykke. Den åndelige oppskriften er en blanding av Yin og Yang, Himmel og Helvete, Liv og Lære, Stephen Hawking og Uri Geller, med litt Kahlil Gibran og Bruce Lee på toppen.

«A Dance Tribute to Ping Pong» er en selvstendig oppfølger til «A Dance Tribute to the Art of Football». Etter 500 forestillinger i 23 land betegnes denne produksjonen ikke bare som en moderne klassiker, men også som den største eksportartikkelen norsk dans har hatt. Fascinasjonen kompaniet har for estetikken, idiotiet og allmengyldigheten i sport er like sterk som for 15 år siden. Denne gangen trekker de fram en sportsgren som alle kjenner, men mange glemmer, og lar en dukke spille hovedrollen som åndelig coach. Foruten et overskudd av underholdende dans og finurlige situasjoner, byr forestillingen på assosiasjoner over langt dypere tematikk enn det tittelen skulle tilsi. Bordtennis er tilsynelatende et enkelt spill. Men underveis i spillet oppdager du kanskje at det er overraskende sammensatt og vanskelig. Omtrent som livet selv.

Jo Strømgren Kompani har siden starten i 1998 produsert en rekke sceniske produksjoner, i tillegg til en spillefilm og en novellefilm. Med en spennvidde som går fra fotball til klassisk ballett, fra dukketeater til musikaler, fra intime soloforestillinger til større ensemblenummer.  Kompaniets fokus på bevegelse, kaudervelsk språk og assosiative referanser, når JSKs kunstneriske prosjekt ut til et sammensatt publikum i alle aldre i Norge så vel som i utlandet.

Se første teasertrailer her: http://www.youtube.com/watch?v=5_XUKSqy5cU

Koreografi, manus, design: Jo Strømgren
Lyddesign: Lars Årdal, Audun Melbye
Lysdesign: Stephen Rolfe
Dukkedesign og produksjon:  Stephan Østensen
Dansere: Sverre Magnus Heidenberg, Mikkel Are Olsenlund, Jan Nikolai Wesnes (prøver og forestillinger i Oslo, Maria Henriette Nygård, Stian Danielsen (Turné Riksteateret)
Video: Ivar Mykland og Jo Strømgren
Foto: Knut Bry
Produsent: Jo Strømgren Kompani i samarbeid med Dansens Hus og Riksteatret

 ‎"Jo Strømgren har nok en gang dykket ned i den tilsynelatende uuttømmelige idébrønnen han besitter." - Fredrik Rütter, VG

Internasjonal premiere: Automne de Normandie, Rouen, Frankrike, november 2011Norgespremiere: Dansens Hus, Oslo, desember 2011

Støttet av: Norsk Kulturråd, Spenn.no
Kostymer og rekvisitter er produsert av Riksteatret.