Wims filmatiske verden

Den belgiske koreografen Wim Vandekeybus har i en årrekke arbeidet med dans på film. Her er utdrag fra twistposen!

1. Blush er Wim Wandekeybus' 52 minutter lange spillefilm basert på forestillingen Blush fra 2004. Musikken er laget av den amerikanske musikeren David Eugene Edwards og bandet hans Wovenhand møter manus skrevet av den flamske forfatteren og poeten Peter Verhelst. Filmen er innspilt på Korsikas sletter og i Brüssels mørke undergrunn og har blitt sett over 150 000 ganger på YouTube.

Blush

2. Den malaysiske skuespilleren Jerry Killick spiller rollen som frustrert regissør, som snur ryggen til teatret for å følge drømmen om et nytt og kontroversielt prosjekt. Wim Vandekeybus er regissør for filmen fra 2011, som opprinnelig var en del av en forestilling med samme navn som filmen, nemlig Monkey Sandwich. 

3. Dust (1996) er en 3 minutters dansefilm basert på en scene i forestillingen i Mountains Made of Barking. Tre menn kommer inn på scenen og vasker og skrubber sine nakne kropper, uten forvarsel deiser det jord ned på de "rene" kroppene. Den ble filmet – og vist i revers under Vandekeybus' påfølgende forestilling Bereft of a Blissful Union

Dust Photo Octavio Iturbe

4. Filmatiseringene av Wim Vandekeybus' sceniske arbeider er nesten dansefilm å regne. Revival: In Spite of Wishing and Wanting (2016) er en gjenopptakelse av In spite of Wishing and Wanting fra (1999)

In Spite Of Wishing

Revival: In spite of wishing and wanting, 16. - 18. september 2016