Seminardeltakere

På seminaret under Spirende Løkka møter du følgende fagpersoner:

Tor Smaland Bilde 2

Tor Smaaland (61), anleggsgartner, forfatter, foredragsholder og daglig leder Små Landskap AS. Designer og bygger parker og hager sommerstid med hovedfokus på klimatilpassing av urban grøntstruktur. Skriver fagbøker og tusler med artikler i aviser og egen blogg på heltid om vinteren. Holdt på slik i snart 40 år. Tidligere slottsgartner for det Kongelige hoff.

Cecilie Sachs Olsen  Web Res 05
Cecilie Sachs Olsen

Cecilie Sachs Olsen er postdoktor/byforsker ved Royal Holloway University og initiativtaker til kunstpraksisen zURBS. Hennes arbeid fremmer nyskapende og deltakende byforskning om hvordan kunst og kunstfeltet kan bidra til ny forståelse av urbane rom. Cecilie har ledet over 40 kunstprosjekter i byer rundt om i Europa, og er en av sjefskuratorene for Oslo Arkitekturtriennale 2019. Hun har nylig utgitt boken ‘Socially engaged art and the neoliberal city’ (Routledge, 2019).

69318356 2659020394131900 9009622239066193920 O

Marian Hussein er 33 år gammel lokalpolitiker fra bydel Gamle Oslo, leder SVs inkluderingsutvalg og er sentralstyremedlem i SV.
Foreldre fra Somalia og fotavtrykk fra Saudi-Arabia Arabia til Norge.

Thomas Talawa Presto

Thomas Talawa Prestø er kunstnerisk leder for Tabanka Dance Ensembl, et afrikansk-karibisk dansekompani som driver barne og ungdomsarbeid, utdanner dansere og skaper dansekunst med utgangspunkt i afrikanske og karibiske bevegelsesmønstre

Thomas har nettopp avsluttet sin master i koreografi ved Khio og jobber i dag som formidlingskonsulent på Dansens Hus. Oppgavene hans er publikumsutvikling, både finne nytt publikum og ta vare på kjernepublikummet, med aktiviteter som åpnar opp kunsten for publikum, men også kompetansehevende og inspirerande tiltak retta mot det profesjonelle feltet.

Anne Beate Hovind
Anne Beate Hovind - Foto: Signe Dons

Anne Beate Hovind jobber i grensesnittet mellom kunst og by- og stedsutvikling. På vegne av oppdragsgivere, i team med kunstfaglig konsulenter, men hun er også selv kulturentreprenør. Hun har blant annet hatt ansvaret for kunstsatsingen i de offentlige rommene i Bjørvika siden det startet for mer enn 15 år. Det inkluderer to verk som begge har fått stor oppmerksomhet og annerkjennelse både i Norge og internasjonalt: Future Library av Katie Paterson og Losæter/Flatbread Society av Future Farmers. Verkene har utviklet seg til å bli relevante for tiden vi lever i. I 2018 mottok hun Oslo kommunes Kunstnerpris for arbeidet med kunst i byen.

Kirsti Ulvestad
Kirsti Ulvestad

Zero Visibility Corp. (Etabl. 1996) er et norsk dansekompani ledet av koreograf Ina Christel Johannessen Siden det internasjonale gjennombruddet i 2003 med forestillingen «…Its only a rehearsal» har ZVC hatt en omfattende produksjons- og turnévirksomhet til mange verdenshjørner og store, internasjonale scener og festival-venues. Ina Christel Johannessen er en internasjonalt etterspurt koreograf, og hun har gjennom årene skapt verk for internasjonale kompanier og institusjoner som eksempelvis Les Ballet de Monte Carlo og CCDC Hong Kong m.fl, i tillegg til Den Norske Opera og Ballett. ZVC har siden 2008 mottatt basisfinansiering av Norsk Kulturråd.

Kirsti Ulvestad er daglig leder i ZVC. Hun fungerer i tillegg som produksjons- og turnë-leder, og er gjennom sine mange funksjoner tett på ZVC´s produksjoner, både gjennom utarbeidelse og formidling av verkene. Kirsti´s faglige bakgrunn og erfaring ligger innenfor scenekunst (teater/dans/sirkus) med fokus på produksjon og formidl

Portrett Torbjorn
Torbjørn Davidsen

De Utvalgte er et scenekunstkompani stiftet i Oslo i 1994 etter at gruppens originale besetning avsluttet sin utdannelse på Nordisk Teaterskole i Danmark. Kompaniet består av Kari Holtan, Boya Bøckman, Torbjørn Davidsen, Anne Holtan, Morten Kippe, og knytter til seg andre kunstnere etter behov. De Utvalgte arbeider med samtidsteater og deres forestillinger beveger seg i grenselandet mellom teater, billedkunst og performance. De skaper et særegent og mangefassetert uttrykk gjennom sammenstillingen av egenproduserte virkemidler som video, tekst, lyd og musikk. Kompaniet har som de første i verden utviklet ny teknologi som tar i bruk 3D film som scenografi og narrativer. Forestillingene har ofte en rollebesetning som består av mennesker med og uten skuespillererfaring. Dette tilfører en dimensjon i spillet med roller og identiteter, autensitet og teatralitet. Kompaniet blander det humoristiske og det tragiske i freidig harselas med egen og andres utilstrekkelighet.
Forestillinger som «Skuggar», «Kunsten å bli tam», «De Utvalgte» og «Skipet» har mottatt flere priser og turnérer fortsatt internasjonalt. I 2019 mottok De Utvalgte Hedda-prisen for Særlig Kunstnerisk Innsats.

Torbjørn Davidsen er en norsk skuespiller utdannet fra Nordisk Teaterskole i Danmark. Etter endt utdannelse i 1994 grunnla han, sammen med skuespiller og regissør Kari Holtan, kompaniet De Utvalgte. Som skuespiller har Davidsen har vært en pioner innen forholdet mellom autensitet, virkelighet og fiksjon. Hans kritikerroste prosjekt «Jimmy Young» behandlet disse temaene lenge før «reality» bølgen i TV og media. Davidsen har også et langvarig samarbeid med regissør Vegard Vinge og scenograf Ida Müller

Teatersjef Inger Buresund

Inger Buresund, tidligere danser og koreograf, leder av Danse- og Teatersentrum, startet og drev Black Box Teater. Har også vært teatersjef ved Teater Ibsen og Hålogaland Teater. Jobber i dag med små og store kunstprosjekter som regissør og produsent i Norge og internasjonalt. Kunstnerisk leder av Ibsen Internasjonal.