PRIDE på Dansens Hus

To dypt personlige soloforestillinger er Dansens Hus` bidrag til Oslo Pride.

Oslo Pride logo

Også i år samarbeider Dansens Hus og Oslo Pride. I et rikholdig prideprogram som du finner HER, bidrar Dansens Hus med to forestillinger: Carl Aquilizans Flower Boy og YAVs MOVEMENT OF SOUL. De har det til felles at de begge er laget og fremført av skeive, mannlige dansekunstnere med et personlig utgangspunkt for sine forestillinger. Dette er også visuelt sterke forestillinger, som legger vekt på samspillet mellom musikk, dans, kostymer og design.

Photo Antero Hein 02059 1

Carl Aqulizan: Flower Boy

Carl Aqulizan er en norsk-filippinsk dansekunstner som både jobber med egne prosjekter og som danser for andre koreografer. I Flower Boy dykker han inn i sin egen barndomsfantasi om å være prinsesse og havfrue, å opptre som sine kvinnelige idealer og kle seg i feminine klær – og bruker det til å utforske hva skeiv identitet kan være.

Yav5

YAV: MOVEMENT OF SOUL

YAV er opprinnelig fra Kongo, og har gjort seg bemerket både som dansekunster, modell og musiker – han slapp for eksempel sin første singel i februar i år, og har som modell hatt oppdrag for flere prestisjetunge europeiske motehus.  Han har base i Nederland, og Movement of Soul, som hadde premiere i 2021, er del av det eurpoeiske dansenettverket Aerowaves sine prioriterte forestillinger. MOVEMENT OF SOUL er en individuell opplevelse med mange lag. Den er en påminnelse om at kunst ikke trenger ord for å skape mening. 

Forestillingene spilles samme kveld, og Dansens Hus tlbyr rabatt for de som vil få med seg begge. 

Flower Boy, 21. - 23. juni

Movements of Soul, 21. - 23. juni