Peace, Love, Unity, Fun!

Huyen Huynh og Stew Menit er årets organisatorer til Urban Moves. Her er Huyens tanker om årets festival.

Foto Tale Hendnes 2 12

Hva slags visjon hadde dere for Urban Moves når den ble dannet?
Visjonen var å bygge videre på de gode grunnsteinene som Camilla og crew hadde lagt sjel og hjerte i over en årrekke. For Stew og jeg, som er årets organisatorer, er det selvsagt å ære arbeidet som er gjort før oss. Vi er også opptatt å avslutte vår del på en god måte, så de neste som tar over har et bra grunnlag. Vi håper Urban Moves blir prioritert på budsjettet i årene fremover. Vi har få store streetdans festivaler i Norge, så vi ønsker at også årets festival blir en suksess, så den kan få leve og vokse videre!

Til årets Urban Moves så har dere invitert fransk-kanadiske Emmanuall Le Phan som koreograferte et stykke med norske dansere. Hva bringer hun til scenen?
Jeg vet hun er en genial danser og koreograf. Hun er en fantastisk Bgirl blant annet og representerer på et høyt nivå samtidig som hun er ydmyk og hyggelig. Gleder meg! Ypperlig Urban scenekunst kan forventes!

Vår egen anerkjente Quickstyle og Main Guys skal fremføre en koreografi sammen. Det er første gang Quickstyle fremfører på Urban Moves. Hva slags kvaliteter bringer de til scenen?
Perfeksjon til deltajlnivå, råhet, energi og lekenhet! De tar koreografi til et nytt nivå i Norge! Gutta er hardtarbeidende, ydmyke og alltid hyggelige! Jeg husker fortsatt da jeg møtte Nasir, Suleman og Bilal første gang. De var 13år og skulle på audition til MGP jr. Jeg skulle koreografere en liten hiphopdans til åpningsshowet. Klart at de skulle være med! Det var også andre anerkjente dansere som jeg møtte den tiden. Mona Berntsen og Alexandra Joner var også blant de som var med. Litt nostalgi er koselig:) 

Urban Moves er et ambisiøst prosjekt. Dere tilbyr battles, workshops og social hangout på søndagen. I en battle handler det om å slippe seg løs, føle musikken eller premien som er på 500 euro. Hva er det dere ser etter i en battler? 
Det vil alltid være individuelt hvorfor dansere deltar på battles/ konkurranser. Noen kjemper mot sin egen frykt eller komfortsone, det handler om egenutvikling. Man utvikler seg ikke i komfortsonen, sies det. 

Det er mange arenaer man kan slippe seg løs i. Man trenger ikke å vente til neste battle, workshop eller jamsession. Noenganger er det best å bare være et med musikken, dansen og momentet. «Dance to express, not to impress». Det er det som er så fint med dans genrelt. Du kan utøve dans nårsomhelst alene eller med andre. Dette leder meg videre til det sosiale aspektet ved events som Urban Moves. Det er klart at slike events har stort fokus på det sosiale. Det er en møtearena der alle med passion for streetdans og kultur kan møtes. «Like barn leker best» sies det. Noenganger er det godt å møte andre som forstår deg, som deler og utfordrer deg. Det er godt og sunt å kjenne på at det er andre som er nesten som du, selvom du er unik og enestående!

Foto Tale Hendnes 2 44

I år har dere et nytt konsept kalt Urban Showcase. Kunne du si litt om den?
Det er egentlig ikke nytt. Under tidligere Urban Moves har Showcase vært en del av eventet. Det har ikke vært en del av konkurransen, men rene sceniske fremføringer. Først ville vi gi muligheten for andre dansere å stå på hovedscenen på Dansens Hus. Showcase gir fler muligheten til å ta del og plass i festivalen! Internasjonalt sett er Showcase konkurranser veldig stort. Se på bl.a WOD, Hiphop international, So you think you can dance, KOD, IDO, UDO og så videre. Vi ønsker å bygge bro mellom freestylere og koreografidansere. Streetdansen eksisterer og vokser i begge ytterkanter. Budskapet er at det er rom for alle! 

Kunne vi få en sneak peek til neste års Urban Moves. Blir det battles i flere kategorier, noen overraskende gjestopptreden eller liknende?
Skulle ønske jeg kunne si noe om neste års Urban Moves. Det blir helt opp til Dansens Hus og deres videre satsning, men vi håper jo så klart det blir mer! Årets Urban Moves er også i samarbeid med Norges Danseforbund og battleprosjektet «Knockout». Jeg kan jo dele at det arrangeres NM i battle Breaking og hiphop 17.-19.august i Stavanger. Dette er i forbindelse med NM-veka som er et stort Norgesmesterskap-event i samarbeid med NRK, Norsk Tipping, Norges Idrettsforbund og rundt 23 særidrettsforbund. Her er det Streetdansen som representerer og jeg kan si at den første kongepokalen vil bli utdelt enten en bboy/bgirl eller hiphopdanser. 

www.dansing.no (urbane stiler)

Urban Moves for deg på 4 ord?
Peace, Love, Unity, Fun!

Street Dance Festival, 22. - 24. juni 2018