Naturen som arbeidsrom

Kristina Gjems sin fysiske praksis foregår utendørs, og hun tar mye inspirasjon fra samspillet mellom kropp i bevegelse, natur og årstidene.

Kgjems

Den norske danseren og koreografen Kristina Gjems har i tillegg til dansen jobbet med kampkunst i over 25 år. I likhet med flere koreografer i det internasjonale dansemiljøet, som Akram Khan, Bruno Caverna og Tomislav English farges det koreografiske arbeidet med kampkunst. Mye av hennes fysiske praksis foregår i naturen, og hun tar mye inspirasjon fra samspillet mellom kropp i bevegelse, naturen og årstidene. Her er noen utvalgte filmer fra Dreamscreen Productions:

1. Drift (2016) Filmet i Sarasota, Florida. En svartkledd skapning kommer opp fra havet...

2. Down to Earth (2014) 30 min. Naturmeditasjon laget som en utvidelse av dansefilmen Tree Dwelling, men med et litt annet perspektiv.

Still Kristina Gjems

3. Trade Winds (2014) er basert på et samarbeidsprosjekt med installasjonsartisten Jos Hadfield, vist på Bracknell Gallery i 2006. 

4. This is where you live (2013) er fem kortfimer som følger et tre og Gjems selv gjennom fire sesonger. Kroppens ekstremiteter som hodet, føtter og hender er i fokus. 

Du kan se de andre episodene her:
Vinter
Sommer
Høst

5. Rocks and Roots (2012) 8 min. dansefilm der tre dansere beveger seg rundt i Botanisk hage i Oslo. Hendene deres beveger seg over tørre stener i et landskap av kaktuser og andre plantesorter. Vi får se nærbilder slik at vi kan lese navnet til plantene, og bilder i større perspektiv der vi ser drivhuset de beveger seg i.

6. Tree Dwelling (2009) 30 min. En danser, et tre et år. 

7. Cloud Gathering (2006) en 15 min. dansefilm, fra ørkenen i Colorado og New Mexico, premierte på Dans for kamera. Hallusinerende tablåer av ørken sol, sand vind og fotspor i sanden.  

One gust of wind - and they all dance, 19. - 22. mai 2017