Hva er en avslappa forestilling?

«Hysj-teateret» gjelder ikke på en avslappa forestilling. Med det mener vi at mange av teaterets konvensjoner for oppførsel droppes. Det er lov å snakke høyt, le, gråte, tikse og rope, og du kan gå inn og ut av forestillingsrommet så mye du vil. Trenger du litt tid for deg selv har vi et eget område hvor du kan slappe av i foajéen. Det er ikke så mørkt som på vanlige forestillinger, lydnivået kan justeres og vi er forsiktige med effekter (ikke røyk og lys).

Tanken er at man skal kunne oppleve forestillingen på en mer individuell, tilpasset måte som gjør det lettere for alle som ikke kan eller vil sitte musestille under en hel forestilling. Avslappa forestillinger er åpne for alle, og de er spesielt tilpasset for barn, voksne og familier som kan oppleve det som utfordrende å delta på ordinære forestillinger.


Spørsmål og svar om avslappa forestilling

Hvordan er lyden på avslappa forestilling?
Forestillingen har den vanlige lyden den pleier å ha. Det vil si at det er høy musikk og noe buldrende basslyd fra høytalerne. Om du pleier å reagere på lydinntrykk, kan det være lurt å ha med seg hodetelefoner.

Kan jeg ha med barn på forestilling?
Ja, selv om forestillingen ikke er laget for barn er barn er veldig velkomne i publikum. Om du har med et lite barn som trenger mat eller trøst under forestillingen kan du selvsagt amme eller gi flaske under forestillingen.

Om jeg trenger å forlate plassen min, og gå ut av en eller annen grunn, hva skjer da?

Det er helt greit å forlate rommet før forestillingen er ferdig og du kan også komme inn igjen. Da kan du bare reise deg og så kommer noen og følger deg trygt ut, og inn igjen om du skulle ønske det.

Hva skjer om jeg eller noen jeg er sammen med lager lyder under eller bevegelser mens vi ser forestilling?
Avslappa forestilling betyr nettopp det - det tar kompaniet og de som jobber på Dansens Hus på en avslappa måte. Ikke vær redd for at det distraherer eller ødelegger for noen.

Er det mørkt i rommet i løpet av forestillingen?
Det er litt mørkt noen ganger, men den avslappa forestillingen har noe mer lys enn til vanlig.

Hvordan er det for meg å komme med rullestol?
De fleste rullestolbrukere kommer seg smidig rundt på Dansens Hus og inne i scenerommet. Dansens Hus har tilgjengelighetsmerket, og vi som jobber her hjelper deg gjerne dersom det er noe.