Dekonstruert hiphop

Ti mannlige dansere et speilbilde av den rådende uroen som preger Brasil. Inoah utfordrer grensene mellom hiphop, breakdance og samtidsdans.

Inoah Theater Der Welt 3
- Foto: Bruno Beltrão

Bruno Beltrão er kjent for sin virtuose scenekunst hvor han utfordrer grensene mellom hiphop, breakdance og samtidsdans. I denne forestillingen forholder han seg den aktuelle politiske situasjonen i sitt hjemland Brasil. Med de mange korrupsjonsskandalene som et bakteppe stiller Bruno Beltrão spørsmåltegn ved hvordan vi er forbundet med våre omgivelser og hvordan vi formes av rådende ideologier og hendelser. I Inoah gir ti mannlige dansere et speilbilde av den rådende uroen som preger Brasil gjennom pulserende energi og truende fysisk tilstedeværelse og virtuositet. Scenerommet er svart, men glimt av himmel antyder et perspektiv fra et indre rom til en ytre verden hvor scener og atmosfære fra det urbane livet knyttet til konfrontasjon, møter, aggresjon og samhold oppstår.

Bruno Beltrão regnes som regnes som en av de kunstnerisk viktigste nyskaperne internasjonalt i utviklingen av urbane danseformer. Han er spesielt lagt merke til og kjent for sin dekonstruksjon av hiphop. Han lager komplekse, svært energiske og stringente koreografier som kretser rundt tematikk som samhold, media og globalisering. hans crew ble grunnlagt i Niterói som er en by i nærheten av Rio de Janeiro i 1996, og består av dansere med bakgrunn fra ulike urbane dansestiler. Tittelen referer til den brasilianske byen Inoah hvor denne gruppen av kunstnere har funnet et nytt sted for produksjon av sine forestillinger.

Inoah, 08. - 09. juni 2018