Vader C Herman Sorgeloos 87840008 Hr

Vader

Vader, 06. - 08. November 2014

Vader,
06. - 08. November 2014

Forestillingene til Peeping Tom er beskrevet som teatralske elektrosjokk og virtuose, filmatiske, sceniske mareritt. Deres visuelt rike forestillinger, er uvanlig sterke og intense møter med helt kompromissløse kunstnere i det europeiske toppsjikt.
    0
  • StageMain stage

Dates & times

  • 06. November - 19:00
  • 07. November - 19:00
  • 08. November - 19:00

-Briljant teatralsk om en hard virkelighet ★★★★★
Jacq. Algra

-Med ømhet og subtil humor skisserer Peeping Tom erfaringer fra en gammel hjerne
Francine van der Wiel

-Breathtaking, cruel, beautiful... unforgettable
El País

-Fine atrocities as magnificent dance theatre
Neue Zürcher Zeitung

-"Vader" weaves an intricate web in which everyone gets trapped
Dresdner Neueste Nachrichten

-A story as surreal, cruel, tender and profound as the one Peeping Tom brings, is hard to come by in the field of contemporary dance
Tanznetz.de

- Their talent is terrifying
Le Monde

Peeping Tom vant mange tilhengere i Oslo da de viste «32 rue Vandenbranden» på Dansens Hus i 2012.  Deres mørke og surrealistiske univers videreføres i denne forestillingen, om enn i en noe mer dempet form. I en poetisk og underfundig forestilling fortelles en historie om en far og hans sønn. Farens historie og liv kan romme så mangt, eller er han kanskje bare dement og ikke ved sine fulle fem?  De andre beboerne og de ansatte ser på ham med en blanding av mistro og humoristiske skråblikk, omtanke og likegyldighet. Den travle sønnen, midt i livet, stikker av og til heseblesende innom, men sannelig innhenter ikke alderdommen ham også. Faren er tilstede gjennom alt som skjer, stadig i spennet mellom hverdagens trivialiteter og fantasiens verdenen.

Tematisk kretser deres forestillinger ofte rundt motsetninger og særegenheter mennesker imellom, hvor publikum blir tittere til en verden som er både realistisk og en drømmeverden på en og samme tid.

Gabriela Carrizo (I/AR) and Franck Chartier (F) grunnla Peeping Tom i 2000. De har siden markert seg som et av Belgias mest markante kompanier, og har vunnet en rekke prestisjetunge priser for sitt særegne arbeid. De har laget en rekke forestillinger som preges av en hyperrealistisk stil, som samtidig viser oss en ustabil verden som bryter med logikken for tid og sted. «Vader» er første del av en trilogi som også vil ta for seg mor og barn. Carrizo og Chartier har mottatt en rekke prestisjetunge priser for sitt arbeid. Med «Vader» gjester de Dansens Hus for andre gang.  Forestillingen hadde urpremiere 10. mai på Theater im Pfalzvbau i Ludwigshafen, Tyskland og turnert siden til stor jubel og glimrende kritikker.

Les mer om filmatisk dans og Peeping Tom i DANS

bonus1

Torsdag 6.november
Etter forestilling: Premierefest. Bli med å feire Oslo-premieren på «Vader»! Alle er velkomne.

Lørdag 8. november      
13.00 – 15.00: Workshop for profesjonelle dansere. Publikum er velkomne til å være tilstede.

18.00 – 18.30: Kunstnermøte. Møt Frank Chartier som gir en innføring i Peeping Toms arbeid og kveldens forestilling.

Etter forestilling: Ettersnakk. Frank Chartier i samtale med Un-Magritt Nordseth.

Regi: Franck Chartier
Regiassistent og dramaturg: Gabriela Carrizo
Medskapende aktører: Leo De Beul, Marie Gyselbrecht, Tamara Gvozdenovic, Hun-Mok Jung, Maria Carolina Vieira, Simon Versnel, Brandon Lagaert & Yi-Chun Liu med støtte av Eurudike De Beul
Kunstnerisk assistanse: SeolJin Kim, Camille De Bonhome
Komposisjon og musikalske arrangementer: Raphaëlle Latini, Ismaël Colombani, Eurudike De Beul, Renaud Crols
Lyd: Yannick Willox
Lysdesign: Giacomo Gorini & Peeping Tom
Kostymedesign: Peeping Tom & Camille De Bonhome
Scenografi: Peeping Tom & Amber Vandenhoeck
Konstruksjon av scenografi: KVS-atelier, Filip Timmerman, Amber Vandenhoeck
Technical direction: Filip Timmerman
Teknikere: Hjorvar Rognvaldsson, Wout Rous & Amber Vandenhoeck
Produksjon: Peeping Tom
Samproduksjon: Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen), Royal Flemish Theatre – KVS (Brüssel), Festival GREC (Barcelona), HELLERAU – European Center for the Arts (Dresden), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Théâtre de la Ville (Paris), Maison de la Culture (Bourges), La Rose des Vents (Villeneuve d’Ascq), Le Printemps des Comédiens (Montpellier), med støtte av Szene Salzburg Sommerfestival (Salzburg)

Peeping Tom takker: Héloïse da Costa, Blandine Chartier, Emiliano Battista, Diane Fourdrignier and Seniorencentrum Brussel vzw

http://www.peepingtom.be