Hva leter du etter?

SEANSE, 29.–15. May 2011

SEANSE,
29.–15. May 2011

Spilles: Sun 29. May 2011 Sat 28. May Fri 27. May Sun 15. May Sat 14. May Fri 13. May Sun 08. May Sat 07. May Fri 06. May Sun 01. May Sat 30. Apr Fri 29. Apr
SIRI & SNELLE PRODUKSJONER

SPILLES I KINOEN VED DANSEINFORMASJONEN

NB!  KUN 15 BILLETTER HVER KVELD

PRESTISJELØST - BEFRIENDE - UTÅLMODIG

Tekst av Sidsel Pape, danseviter og kritiker.

I 2011 er det 20 år siden Siri Jøntvedt og Snelle Hall startet sitt pågående prosjekt, en særegen form for dansekunst på god vei til å bli en anerkjent signatur.

Vi har sett det i bildekunst og litteratur, men det er ikke mange dansekunstnere som våger å være like prestisjeløse: Snelle og Siri satte sine sårbare innsider på scenen lenge før folk flest fulgte med ut i offentligheten på Facebook. De har gjort 18 produksjoner på 20 år, men når de skal jubilere stort gjør de det like gjerne i «Norges minste kino», med nogo attåt. Duoens dyrking av dualiteter syr sammen alle lagene av valg og virkemidler som prosjektet byr på.

Snelle og Siri hentet fram sine alter egos og konstruerte identitetene Siri & Snelle på begynnelsen av 2000-tallet. Siri & Snelle er lettpåvirkelige og blir virkelige mens vi ser på. De er to krakelerende karakterer som speiler tilskuernes tilslørte utilstrekkelighet. Siri & Snelle skaper befriende rom for å innrømme feil og forfall.

I «Seanse» kaster Siri & Snelle seg på alternativbølgen, men bare fordi de vil være med der det skjer. Hvor og hvordan karakterene sprekker opp og siver ut i møte med spåkoner og krystallkuler, vil vise seg. Snelles og Siris fremgangsmåte er uansett å ta klisjeer på alvor, uten å bli alvorlige. Når duoen oppriktig undersøker den overflaten folk er opptatt av blir resultatet gjerne dyptloddende og lettilgjengelig.

Siri & Snelle er både billedlig og bokstavelig talt kommenterende kunst. Duoen går tett på seg selv og sitt publikum. De lar seg inspirere av trender og trivialiteter i hverdagen. I en verden som dyrker effektivitet og vellykkethet, er Snelle og Siri to vanlige damer med uvanlige jobber. De er dansekunstnere og mødre med drømmer som ikke blir virkelighet.

Duoens erkjennelse av at alle drømmer ikke lar seg realisere, har ført til en betydelig suksess. Snelle og Siri lykkes med å gjøre kunst av den karrieren de måtte se langt etter.

Konsept/utøvere: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Musikk: ivar grydeland
Rom/kostymer: Elinor Ström
Lys: Tilo Hahn
Foto: Elinor Ström og Marit Anna Evanger
Produsent; Pernille Nonås Mogensen
Produsert av Siri og Snelle produksjoner

Støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus