Gabriele Zucca 59

Political Mother

Political Mother, 26. - 28. September 2014

Political Mother,
26. - 28. September 2014

Hofesh Shechter er en av de ledende og mest særpregede koreografene i Storbritannia i dag. Etter storsuksessen «Sun» på Dansens Hus i 2013, er han nå tilbake med en av sine klassikere; «Political Mother», en forestilling som har vært sterkt medvirkende til å bygge det verdensry han i dag har.
    0
  • StageMain stage

Dates & times

  • 26. September - 19:00
  • 27. September - 19:00
  • 28. September - 19:00

Hofesh Shechter er en av de ledende og mest særpregede koreografene i Storbritannia i dag. Etter storsuksessen «Sun» på Dansens Hus i 2013, er han nå tilbake med en av sine  klassikere; «Political Mother», en forestilling som har vært sterkt medvirkende til å bygge det verdensry han i dag har.

Shechter er kjent som en heftig, kraftfull og rå koreograf. Med sin bakgrunn som rockemusiker komponerer han musikken til forestillingene sine selv, og mange sammenligner dem med rockekonserter. Ti topp dansere kjennetegnet av en helt unik fysikalitet, og fem live musikere står på scenen i «Political Mother».  Den upolerte, ritualistiske koreografien som er Shechters varemerke, er tilstede i rikt monn også i denne forestillingen. Samtidig gir den gir rom for ro og refleksjon. Et puslespill av ulike møter utfolder seg og fører til underholdende, triste og sjokkerende hendelser som utfordrer våre verdier og oppfatninger av hva som er normalt.

Hofesh Shechter nærmest eksploderte på den internasjonale dansehimmelen med gjennombruddsforestillingen «Uprising/In your rooms» i 2004.  «Political Mother» fra 2010 var oppfølgeren til den verdensomspennende suksessen, som siden har gått sin seiersgang verden over.

Les mer om Hofesh Shechter i DANS

-   a noisy, brutal, no-holds-barred attack on power and its destructive, abusive agenda
The Times

-   a work of galvanising challenging power
The Guardian

Varighet: 70 min

Fremført av dansere og musikere fra Hofech Shechter Company

Dansere: Paula Alonso Gómez, Maeva Berthelot, Chien-Ming Chang, Sam Coren, Frederic Despierre, Neus Gil Cortés, Bruno Karim Guillore, Yeji Kim, Kim Kohlmann, Erion Kruja, Merel Lammers, Attila Ronai, Diogo Sousa.
Apprentice Dancers: Madeleine Fairminer, Clara Villalba
The Band: TBC
Strykere (på innspilt musikk): Christopher Allan (cello), Rebekah Allan (bratsj), Laura Anstee (cello), Nell Catchpole (bratsj), Tim Harries (kontrabass), Andrew Maddick (bratsj), Kai West (kontrabass).
Koreografi og musikk: Hofesh Shechter
Musikalske samarbeidspartnere: Nell Catchpole og Yaron Engler.
Arrangementer for slagverk: Hofesh Schechter og Yaron Engler.
Tilleggsmusikk: J.S. Bach, Cliff Martinez og Joni Mitchell.
Lysdesign: Lee Curran.
Kostymedesign: Merle Hensel.
Produksjon: TBC

http://www.hofesh.co.uk

Political Mother is commissioned by Brighton Dome and Festival, Sadler’s Wells and Movimentos – Festwochen der Autostadt in Wolfsburg. The work is co-commissioned by Biennale de la Danse de Lyon, Théâtre de la Ville, Romaeuropa and Mercat de les Flors.
Produced in collaboration with Theatre Royal, Plymouth and with support from DanceXchange, Birmingham.
The score for Political Mother was created in collaboration with the Guildhall School of Music & Drama and barbicanbite09; with research supported by Jerwood Studio at Sadler’s Wells.
Collaboration with FOS supported by Outset.
The use of Solaris by Cliff Martinez is by arrangement with EMI Music Publishing Limited
Political Mother received its premiere on 20 May 2010 at Brighton Festival.

bonus1

BONUSARRANGEMENTER «POLITICAL MOTHER»

Fredag 26. september
Etter forestilling: Ettersnakk. Hofesh Shechter i Samtale med Un-Magritt Nordseth om «Political Mother».

After Dance Party. Velkommen til premierefest etter «Political Mother». Alle er velkomne.

Lørdag 27.september
11:00- 13:00 Workshop for profesjonelle dansere. Publikum er velkomne til å være tilstede. Ledes av dansere fra kompaniet. Shechter vil være til stede. Påmelding til billettsalg@dansenshus.com

18:00- 18:30 Kunstnermøte. Bli bedre kjent med Hofesh Shechter og hans bemerkelsesverdige karriere. Hofesh Shechter samtaler med Un-Magritt Nordseth om sitt kunstnerskap.