Fotograf Urban Joren 6

Plateu Effect

Plateu Effect, 08. - 09. March 2014

Plateu Effect,
08. - 09. March 2014

En av koreografene som internasjonalt får mest oppmerksomhet for tiden er Jefta van Dinther. Han er tilbake på Dansens Hus for tredje gang, denne gang med en kritikerbejublet forestilling for legendariske Cullbergballetten. Få også med deg gratis foredrag med Jefta van Dinther lørdag 8. mars kl. 17:00.
    0
  • StageMain stage

Dates & times

  • 08. March - 19:00
  • 09. March - 19:00

- Brutalt, briljant och svindlande av Cullbergballetten
Dagens Nyheter

- Hallucinatory, never shown before, it seems to be a film that we are looking at Theaterkant

En av koreografene som internasjonalt får mest oppmerksomhet for tiden er Jefta van Dinther. Han er tilbake på Dansens Hus for tredje gang, denne gang med en kritikerbejublet forestilling for legendariske Cullbergballetten. Få også med deg gratis foredrag med Jefta van Dinther lørdag 8. mars kl. 17:00.

Høsten 2011 satte koreografen Jefta van Dinther opp «The Way Things Go» med Cullbergbaletten på Kulturhuset i Stockholm. Den koreograferte kjeden av hendelser om årsak og virkning, gjorde stor suksess og van Dinther ble hyllet for sin oppfinnsomme koreografi. Nå har Jefta van Dinther skapt et nytt verk spesielt for Cullbergbaletten. Denne gang for de store scenene, med ni av kompaniets dansere.

I «Plateu Effect» vil Jefta van Dinther villede og utfordre publikum med en blanding av koreografi, lys, lyd og scenografi. Verket pendler mellom dansernes bevegelser, og materialet de samhandler med. Ut av dette vokser koreografiens kjerne frem. Ulike elementer blandes og utvikles til nærmest svimlende storhet, hvor det rå møter det psykedeliske. I et skjæringspunkt mellom fakta og fantasi setter «Plateau Effect» våre evner til grenseoverskridelser her og nå på prøve…

Danserne fremstår i denne forestillingen som et samfunn i konstant og rotløs bevegelse gjennom ulike landskap. Kommunikasjon, transport, bygging og bosetting blir koreografi, og forener danserne i et forsøk på å bygge noe mer og annerledes enn det én enkelt person kan få til.  Gjennom kropp og stemme, gjennom lys og materie, bølger denne kraften frem og tilbake mot publikum. Omhyllet i David Kiers lydlandskap, med lysdesign av Minna Tiikkainen og scenografi av SIMKA, raser verket fram gjennom dansernes arbeid. Vibrerende og ustoppelig.

Varighet: Cirka 60 min uten pause.

BONUS:
Lørdag 8. mars holder svenske Jefta van Dinther foredrag om sitt arbeide kl 17.00 på Studioscenen. Etter forestillingen blir det ettersnakk med Jefta og Un-Magritt Nordseth. Fri entré.

Koreografi: Jefta van Dinther
Dansere: Alberto Franceschini, Daniel Sjökvist, Anand Bolder, Vincent Van der Plas, Sylvie Gehin Karlsson, Eszter Czédulás, Agnieszka Dlugoszewska, Anna Pehrsson, Eva Mohn
Lyddesign: David Kiers, inklusive spesialkomponert verk med sang av Sigridur Kristjansdottir basert på Friday Night av Chinawoman med ny tekst av Jefta van Dinther
Scenebilde: SIMKA
Lysdesign: Minna Tiikkainen
Prøveleder og koreografiassistent: Thomas Zamolo
Kunstneriske rådgivere: Frédéric Gies, Kristine Slettevold og Robert Steijn

Urpremiere 11. juli 2013 i Amsterdam