I Tmoi4 Foto Jlouis Fernandez079

iTMOi (in the mind of igor)

iTMOi (in the mind of igor), 20. - 22. March 2014

iTMOi (in the mind of igor),
20. - 22. March 2014

Akram Khan Company er tilbake på Dansens Hus med sitt nyeste helaftens verk iTMOi (in the mind of igor), en hyllest til Igor Stravinskis «Vårofferet» – en god nyhet for alle som så «Vertical Road» i 2012 og «Bahok» i 2008 på Dansens Hus. Vi inviterer også til After dance party etter premieren!
    0
  • StageMain stage

Dates & times

  • 20. March - 19:00
  • 21. March - 19:00
  • 22. March - 19:00

- It is through Khan's shockingly imagined chaos that we're drawn into the creative maelstrom from which art is born
The Guardian

- Atmospheric and strongly danced
The Independent

Akram Khan Company er tilbake på Dansens Hus med sitt nyeste helaftens verk iTMOi (in the mind of igor), en hyllest til Igor Stravinskis «Vårofferet» – en god nyhet for alle som så «Vertical Road» i 2012 og «Bahok» i 2008 på Dansens Hus. Vi inviterer også til After dance party etter premieren!

Akram Khan Company er kjent for å vise tankevekkende, provoserende og ambisiøs dans for et internasjonalt publikum. Akram Khan tar menneskelige problemstillinger og løfter dem inn i nye og uventede sammenhenger i samarbeid med andre kunstnere. I denne prosessen inkluderes andre kunstformer og kulturer.

«iTMOi» er Akram Khans oppfølger til den mektige «Vertical Roads». Denne feiringen av Igor Stravinskijs legendariske «Vårofferet» er en danserisk forskning i komponistens transformasjon av den klassiske musikktradisjonen. Stravinskijs evne til å vekke følelser gjennom å skape musikalske mønstre for så å ødelegge dem, er et utgangspunkt for forestillingen.

Khan sier selv om verket:
- Jeg ønsker å forske på nytt i denne angrepsvinkelen, ikke bare i ulike mønstre slik Stravinskij gjorde, men også gjennom en undersøkelse av menneskelige forhold. Et innfall i menneskets hjerne, sterk motstand mot konvensjoner, et dødsfall i kroppen, sjelens fødsel – alt dette minner oss på at vår bevissthet og fantasi er utemmet og selvoppholdende.
«iTMOi» viser noe av Khans fasinasjon for menneskets evne til å snu alt til et paradoks – fornuft snus til absurditeter, rettferdighet til urettferdighet, frihet til tvang.
- I tillegg gir det at vi har brukt tre forskjellige komponister i dette verket oss en mulighet til å oppdage flere forskjellige klangverdener, med Stravinskij som nøkkelen, guiden, kartet, forteller Khan.

Med nyskrevet originalmusikk av komponistene Nitin Sawhney, Jocelyn Pook og Ben Frost og 11 internasjonale dansere er «iTMOi» et nytt kunstnerisk samarbeidsprosjekt fra Khans hånd. Hans begavede team skaper en verden hvor skjønnhet og heslighet støter sammen for å avdekke hvor nært de begge er knyttet til hverandre.

Varighet: ca. 65 minutter
Urpremiere MC2, Grenoble 14. mai 2013.

Torsdag 20. mars inviterer Dansens Hus til After Dance Party, med DJ og fest. Litt drikke og noe å bite i blir det også, så er du klar for en fest, kjøp billett til Akram Khan Company’s «iTMOi» denne dagen.

Fredag 21. mars kl. 17:00 inviterer vi til TEHUS i samarbeid med KULT (Senter for Kunst, kultur og kirke) og Erik Hillestad.
Her synger Tania Saleh tekster knyttet til den arabiske våren, av bl.a. Mahmoud Derwish. Stilt sammen med utvalgte poeteiske tekster fra Bibelen fremføres de i norsk oversettelse av skuespilleren Gisken Armand Gitar: Nils Einar Vinjord. Erik Hillestad leder en åpen samtale.

Khan er de siste årene tildelt The Critics’ Circle National Dance Award, UK 2012, The Olivier Award (Dance), UK 2012, The South Bank Sky Arts Award (Dance) 2011 og The ISPA Distinguished Artist Award, New York 2011.

http://www.akramkhancompany.net/html

Kunstnerisk leder og koreograf: Akram Khan
Komponister: Nitin Sawhney, Jocelyn Pook og Ben Frost
Producer: Farooq Chaudhry
Utviklet i samarbeid med og fremført av: Kristina Alleyne, Sadé Alleyne, Ching-Ying Chien, Denis 'Kooné' Kuhnert,  Yen-Ching Lin, TJ Lowe, Christine Joy Ritter, Catherine Schaub Abkarian, Nicola Monaco, Blenard Azizaj og Cheng-An Wu
Kostymedesign: Kimie Nakano
Lysdesign:  Fabiana Piccioli
Scenografi: Matt Deely
Dramaturg: Ruth Little
Researcher: Joel Jenkins
Koreografiassistent: Andrej Petrovič og Jose Agudo
Bygging av scenografi og konstruksjon: Sander Loonen og Firma Smits
Lyddesign: Nicolas Faure
Assosiert produsent: Bia Oliveira
Prosjekt manager: Céline Gaubert
Foto:  Jean-Louis Fernandez

Turnerende teknisk team:

Teknisk koordinator og lys: Richard Fagan
Lyd og kulisser: Peter Swikker
Kostymer og rekvisitter: Anne-Marie Bigby
Tekniker:  Marek Pomocki
Rehearsal Director: Mavin Khoo
Tour Manager: Lies Doms

Akram Khan is an Associate Artist of MC2: Grenoble and Sadler’s Wells, London in a special international co-operation.

logoakram

Sponsored by COLAS

Co-produced by Sadler’s Wells London, MC2: Grenoble, HELLERAU – European Center for the Arts Dresden, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg
Produced during residency at MC2: Grenoble
Supported by Arts Council England

Akram Khan Company gratefully acknowledges the support of the Centre Dramatique National des Alpes in the making of costumes.

«iTMOi» inneholder 30 sekunder av Igor Stravinskijs «Vårofferet», spilt tre ganger etter tillatelse fra Boosey & Hawkes.