Homanfeature

Every Order Eventually Looses its Terror

Every Order Eventually Looses its Terror, 23. - 26. October 2014

Every Order Eventually Looses its Terror,
23. - 26. October 2014

Hooman Sharifi, Carte Blanches nye kunstneriske leder, har markert seg som en av landets mest aktive og interessante koreografer både nasjonalt og internasjonalt. Han er nå klar med sin nyeste forestilling før han gir seg i kast med sin store lederoppgave for Carte Blanche.
    0
  • StageMain stage

Dates & times

  • 23. October - 19:00
  • 24. October - 19:00
  • 25. October - 19:00
  • 26. October - 19:00

Hooman Sharifi, Carte Blanches nye kunstneriske leder, har markert seg som en av landets mest aktive og interessante koreografer både nasjonalt og internasjonalt. Han er nå klar med sin nyeste forestilling før han gir seg i kast med sin store lederoppgave for Carte Blanche.

Impure Company og Hooman Sharifi er i denne forestillingen inspirert av det persiske sorgritualet Ashura, et kollektivt og offentlig sorgritual hvor det er estetikken, rytmen og organiseringen av mennesker i bevegelse som har vekket Sharifis interesse. Han er interessert i ritualet som kroppslig og mental tilstand: hvordan kan man forholde seg til det som skjer på scenen på en måte som både er totalt involvert og samtidig distansert, som om danserne utfører et rituale der målet ikke er å komme i transe, men å forbli klarsynt?

Ofring og selvofring er nært knyttet til ritualer. Det handler om å gi fra seg noe av seg selv, å la noe dø, deles eller transformeres. Disse temaene har fulgt kompaniet siden 2011, bla. i arbeidet med forestillingen «To be means to resist, resist what you are not». Offeret er i denne sammenhengen et valg, kollektiv og ønske handling.

De to iranske musikerne Habib Meftah Boushehri og Mahsa Vahdat spiller live og har en vesentlig rolle i produksjonen. De utarbeider lydbilder med referanser til tradisjonell musikk fra ritualer i Iran og bringer på den måten en annen tid og et annet sted inn i forestillingen.

Varighet  60 ­- 80 min.

Les mer om Hooman Sharifi og Impure Company i DANS

bonus1

TORSDAG 23.OKTOBER
Etter forestilling: Premierefest. Bli med å feire Impure Companys Oslo-premiere. Alle er velkomne.

TEHUS 23. OKTOBER KL. 17.30
KULT – Senter for kunst og kirke og Dansens Hus inviterer invterer igjen til Tehus. Forestillingen «Every Order Eventually Looses its Terror» er inspirert av  persiske ritualer og musikk, det er bla. med iranske musikere i forestillingen, og koreogafen Hooman Sharifi har bakgrunn fra Iran.  Iransk poesi og musikk er ofte utgangspunktet for tehusene, denne gangen med en ekstra resonans til forestillingen. Dikt av Forough Farrokhzad og andre nyere persiske poeter møter norsk poesi. Skuespiller ved Nationaltheatret, Gisken Armand, og den iranske sangeren Mahsa Vahdat  medvirker under ledelse av Erik Hillestad.

Koreografi/kompani: Impure Company /Hooman Sharifi.
Koreografi, regi og lys: Hooman Sharifi
Av og med: Matthew William Smith, Ida Gudbrandsen, Ali Moini, Hooman Sharifi og Rikke Baewert.
Musikere: Habib Meftah Boushehri og Arash Moradi
Lyd: Terje Wessel Øverland
Produsent:Rikke Baewert
Samprodusenter: Montpellier Danse, BIT TeaterGarasjen og Dansens Hus Oslo
Foto: Hooman Sharifi og Aloïs Aurelle