Oslofjorden danser 2021 Foto Neil Nisbet Article 19 4

Oslofjorden Danser – DiGGfest

Publikumssuksessen er tilbake!

Foto: Neil Nesbit
Artikkel

    DiGGfests siste hel, 2. og 3. september, har vi igjen gleden av å presentere den unike vandreforestillingen Oslofjorden danser – en reise gjennom Gamle Oslo. Denne helgen kan du oppleve dans i hele bydelen – enten som publikummer i en robåt, eller ved å oppsøke vandreforestillingens ulike “poster” til fots.

    Kunstreisen starter på Interkulturelt Museum på Grønland, og beveger seg ned til Vaterland der robåter fra Akerselva trebåtforening venter for å ta publikum gjennom tunnelen, forbi Operaen og Munchmuseet og ut til Oslofjorden ved Sørenga Sjøbad.

    I løpet av vandringen er det duket for mange vakre øyeblikk av dansekunst som viser bydelens ulike kvaliteter, sammenhenger og kontraster.

    Oslofjorden danser – en reise gjennom Gamle Oslo er en helt ny måte å oppleve by og natur på.

    Forestillinger
    Lørdag 2. september kl. 12:00, 14:30 og 17:00
    Søndag 3. september kl. 12:00, 14:30 og 17:00
    Varighet: 100 min.

    NB: Begrensede plasser – forestillingene blir fort utsolgt!

    Vandreforestillingen gjennom Gamle Oslo er del av satsingen Oslofjorden danser – en serie vandreforestillinger der dansen står i sentrum. Målet er å iscenesette Oslofjorden og samtidig rette fokus mot et rikt mangfold av uttrykk, byrom og naturopplevelser.

    - Heilskapen i Panta Rei Danseteater si vandreførestilling Oslofjorden danser gjorde den til ein av dei beste scenekunstopplevingane eg hadde i år.

    – Berit Einemo Frøysland i Norsk Shakespeartidsskrift som valgte Oslofjorden danser til Årets forestilling i 2021.

    Medvirkende

    - Dette var i høyeste grad sterke kunstuttrykk. Man ble som publikummer våken på en annen måte enn inne i en tradisjonell teatersal. Panta Rei har med dette prosjektet skapt kunst på nye måter og med hele bydelen som scene

    Lars Høgset, publikummer og trebåt-entusiast, 2021

    - Grønland, Vaterland og Bjørvika trenger mer tilstedeværelse av kunst i det offentlige rom. Den ikke-så-etablerte kunstscenen med Panta Rei i front tilfører noe nytt til bybildet som alle kan ta del i.

    Daglig leder for Akerselva trebåtforening Aslak Juel Kristensen, 2021