Maur Berg skole Foto Rom for Dans

Maur (NO/AUS)

Maurene kommer til din skole!

Artikkel

  Hva gjør en maur? Hva spiser den? Hva er den opptatt av? I Maur møter barna en gjeng med maur i menneskestørrelse! Maurene har med seg flere hundre store brødsmuler som de holder på med og ønsker barnas hjelp til å organisere. Barna velger selv i hvilken grad de vil være med på maurenes bevegelser og aktiviteter, og snart gripes stadig flere av et ønske om å bidra og til å forstå sammenhenger og skape orden i brødsmule-kaoset. Barnas egne ideer følges av maurene, og det skapes mønstre og formasjoner i landskapet, før maurene forlater barna igjen. Maur har turnert i hele verden med det australske kompaniet Polyglot. Forestillingen har blitt produsert på nytt i Norge av Rom for dans, for Den Kulturelle Skolesekken i Innlandet og Oslo.
  Maur vises som en del av DiGGfest i skolene i bydel Gamle Oslo.

  Polyglot Theatre- et verdenskjent teaterkompani fra Melbourne, Australia
  Polyglot setter barnet i sentrum av alt de gjør kunstnerisk, og de jobber for å gi barn eierskap og styring over egen kunst- og kulturopplevelse. Forestillingene deres er kjent for å fokusere på barnas aktive deltakelse i verk som er både lekende og konseptuelle.

  Rom for Dans er en kunstnerstyrt produksjons- og forestillingsarena.
  Rom for dans skaper forestillinger og verksteder for og med barn og unge og er opptatt av å skape kunst som engasjerer og oppmuntrer til deltakelse og refleksjon. Hvert år opplever tusenvis av barn og unge deres produksjoner, enten på Rom for Dans på Rodeløkka i Oslo eller gjennom Den kulturelle skolesekken. På Rom for dans kan også barn og unge komme på kveldstid og delta på kurs i skapende dans, og få være med å lage egne danser og forestillinger.


  Filmcred: Ingeborg Bjerke Styve
  Fotocred: Camilla Myhre