Liker publikum som lar seg rive meg

De har danset for tusenvis av mennesker, hatt danseoppvisning i Bronx, mottatt Gullsekken for beste produksjon, og vunnet «Mitt dansecrew». Nå er de aktuelle med Circus Absence for barn fra 5 år.

Jarle Moe

De har danset for tusenvis av mennesker, hatt danseoppvisning i Bronx, mottatt Gullsekken for beste produksjon, og vunnet «Mitt dansecrew». Nå er de aktuelle med Circus Absence for barn fra 5 år.

HVOR KOMMER ALL ENERGIEN FRA? At vi har det gøy hele tiden gir masse energi. Det at vi kan danse hver dag og aldri bli voksne, ler Andreas Roksvåg. Og selvfølgelig å opptre for publikum, spesielt for barn og unge, de er alltid helt ærlige og lar seg rive med. Ingenting smitter mer enn barnelatter. Det er viktig for oss å være folkelige, ikke ekskludere noen. Dans er for alle, og vi pakker inn breakingen på en måte som både lillebror og bestefar kan like. I tillegg er vi mye ute og turnerer og reiser. Så det å jobbe og øve sammen gjør vi hele tiden, 24/7 for å si det mildt. Det gjør jo at vi blir en utrolig sammensveiset gruppe. Og så er det gøy å få reise. Tror vi i Absence faktisk har dekket 86 prosent av hele Norge nå, skyter Christopher Bottolfsen inn.

OG INSPIRASJONEN? Inspirasjon henter vi overalt. Når vi er på turné og ser hvordan publikum responderer på ting vi gjør. Vi blir veldig inspirert av å se andre kunstformer også. Dette gir oss idéer til hvordan vi kan overføre det til vårt språk, sier Piero Issa. I dag drar vi som oftest til utlandet for å få inspirasjon, og blir inspirert av ting som for eksempel Cirque du Soleil gjør. Men også Jo Strømgren sin stil er veldig inspirerende.

FÅR DERE OFTE SKADER AV DANSINGEN? Av og til føler jeg at det eneste jeg opplever er å være skadet, sier Daniel Grindeland. For meg har det gått fra lyskestrekk til vann i kneet, betennelser i håndledd, strukket leddbånd, vondt i skulderen, ryggproblemer og beinhinnebetennelse. Jeg er for så vidt alltid skadet, men må jobbe så godt jeg kan rundt det. Jeg har hatt mange skader, mest slitasje, sier Andreas, men det verste er at håret forsvinner av headspins... Så om ti år breaker jeg antakeligvis fortsatt, men er sikkert blitt skallet.

Saken ble først publisert i 2015 i magasinet DANS.

Circus Absence, 13. - 14. May 2023