DARKMATTER c Yaqine Hamzaoui and Yema Gieskes

Belgisk dansekunstner søker deltakere til stemmeprosjektet The Distorted Rap Choir

Vil du være med på lydsporet til danseforestilling?

Aktuelt

  Cherish Menzo, en markant dansekunstner i Europeisk sammenheng, søker unge voksne, 16+ år, med afrikansk bakgrunn eller fra den afrikanske diasporaen til å ta del i stemmeprosjektet The distorted rap choir i vår. Cherish Menzo arbeider med ulike musikksjangere som elektronika, Chopped and Screwed og Rap i sin nye forestilling DARKMATTER som skal vises på Dansens hus 29. – 30. april. Som kunstner er Menzo opptatt av afrofuturisme (sprenging av grensene for hva virkelighetsforståelsen kan være for den melaninrike kroppen) og posthumanisme (idéen om at mennesker i framtiden kan bli udødelige) og undersøker disse temaene med kroppen og stemmen.

  Hva kan forventes under workshopdagene?
  Cherish ønsker å bringe flere stemmer til scenen, dette gjør hun ved å engasjere ikke-profesjonelle, lokale sangere i det hun kaller The Distorted Rap Choir på de ulike stedene hun spiller forestillingen. I løpet av to workshopdager vil du bli introdusert til musikksjangeren Chopped and Screwed og lære om denne metodikken, og du vil lære en raplåt av Cherish Menzo og vokalcoach Daniel Bonsu. Siste workshopdag vil låta bli spilt inn. Lydopptakene av The Distorted Rap Choir vil bli integrert i forestillingens lydbilde/musikk, og låta og et bilde av hver deltaker i koret, vil bli en del av nettsiden www.distortedrapchoir.com.

  Det blir dannet et nytt rap-kor hvert sted der DARK MATTER spilles. Hver innspilling av raplåta av The Distorted Rap Choir føyer seg til de forrige. Ved å stable de ulike lokale Distorted Rap Choir innspillingene oppå hverandre, vokser koret i antall under turneen.

  Hvem kan delta i The Distorted Rap Choir?
  Cherish Menzo ønsker i DARKMATTER å se nærmere på hvordan den melaninrike kroppen representeres i dans og teater gjennom deltakerne i rap-koret. Vi inviterer derfor kun personer med afrikansk bakgrunn eller fra den afrikanske diasporaen fra 16 år+ som er interessert i å delta og å utforske andre historier og skildringen av den melaninrike kroppen. Vi oppfordrer sterkt personer som ikke har en kunstnerisk profesjonell jobb om å søke.

  Tid og sted for workshopene

  Workshopdagene vil finne sted på Studioscenen på Dansens Hus, Vulkan 1, 0182 Oslo.

  • Tirsdag 11. april: kl 17:00 – 21:00
  • Onsdag 12. april: kl 18:00 – 20:30

  Språket som brukes under workshopen vil være engelsk. Det er svært viktig at du kan delta på begge datoene over. Kun de som kan delta begge dager vil få plass.

  Workshopen vil bestå av bevegelse av kroppen og bruk av stemmen, så kom i klær som du kan bevege deg fysisk i.

  Honorar for deltakelse
  For innspilling av raplåta og bruken av den i forestillingen DARK MATTER, og til bruk på nettsiden inklusivt ditt bilde, vil du motta et engangs-honorar på kr. 1.500,- .
  Du får selvfølgelig også to billetter til DARK MATTER forestillingen ved Dansens Hus.

  Hvordan søke
  Du kan melde deg på prosjektet med navn, alder, et bilde av deg selv og noen tanker om motivasjonen din for å delta på prosjektet.
  Påmeldingen sendes til Zezé Kolstad: zeze@dansenshus.com innen fredag 10. mars

  Vi bekrefter din deltakelse senest i løpet av uke 12 (20. – 24. mars).
  Du kan lese mer om forestillingen DARKMATTER her.

  Hjertelig velkommen!