Batty Bwoy2 Julie Hrncirova3

Årets Heddaprisvinner for beste danseforestilling: Batty Bwoy av Harald Beharie.

Vi gratulerer med velfortjent pris! Forestillingen kan du se denne uka på Dansens Hus: Fredag 23. juni kl. 18.00 (få bill.), lørdag 24. juni kl. 18.00 og søndag 25. juni kl. 17.00 (få bill.) Forestillingen arrangeres i samarbeid med Oslo Pride.

Aktuelt

  Her er juryens uttalelse om forestillingen:

  Det er en ting å avkle seg selv, men noe helt annet å avkle myter og skrelle av lag med fordommer og stigma. Koreografien i årets beste danseforestilling er en rå og uhemmet tordentale. Den fremføres med kropp fremfor ord, og fysikalitet heller en retorikk. Sammenslåingen av disse elementene gjør forestillingen gripende, inderlig og konfronterende.

  Den dundrende musikken komponert av Ring Van Möbius underbygger det utleverende og utmattende bevegelsesspråket. Utover en blodrød platting av Karoline Bakken Lund, er det få rekvisitter, men det trengs heller ikke med en så sterk scenetilstedeværelse av utøveren.

  Det er klart koreografen og danseren bak årets beste danseforestilling setter ned foten og avviser å bli satt i bås av negative stereotypier om skeive, og da spesielt melaninrike skeive, de som opplever en dobbelt marginalisering som følge av seksualitet og hudfarge. Denne koreografien hadde premiere i januar 2022, da det skeive kulturåret startet. Den har en kraft og utstråling, og en styrke vi håper å se mer til i årene framover.

  Samproduksjon med Dansens Hus og Regional arena for samtidsdans (RAS) – Sandnes Kulturhus

  Batty Bwoy, 23. - 25. June 2023