Pulse 29.–30. oktober 2016

Pulse er en rytmisk manende og pulserende forestilling med dype røtter i Afrikas og Karibias rituelle bevegelsesteknikker hvor Voudunvibrasjoner møter gester fra bla. norske hverdagsritualer. 

Forestillingen harselerer med, utfordrer og beveger stereotypier. Den våger å spørre spørsmål som: ”hva hvis kolonialiseringen skjedde i revers?”.

Tabanka Ensemble er kjent for sine sjelfulle koreografier, undulerende ryggrader, og pulserende rytmer. Utøverne inntar ikke rollen som minoriteter og tar snarere en naturlig og sentral rolle i sine egne dansede historier. Tabanka er et unikt kompani i norsk sammenheng og er for andre gang invitert til Dansens Hus.

Pulse er alvoret, gleden, rytmen og dansen like kontrastfylt som livet, og danner et spennende utgangspunkt for refleksjon og diskusjon. Alle Tabankas utøvere er også trente ungdomsarbeidere og det er bla. samtaler med melaninrike ungdommers erfaringer i Norge som danner utgangspunkt for Pulse. Forestillingen er ikke bare et innsyn i en ny og spennende dansesjanger, men også et innblikk i en virkelighetsopplevelse som mange ikke kjenner til.

Hjemmesider

Tabanka består i dag av 14 profesjonelle utøvere innen afrikanistiske bevegelsesuttrykk med utdannelse fra inn og utland, samt 4 trainees bestående av semiprofessjonelle utøvere i en profesjonaliseringsprosess. Utøverne har bakgrunn fra mer enn 15 nasjoner og 4 kontinenter.

Thomas Talawa Prestø

Kunstnerisk leder Tabanka Dance Ensemble

På tross av sin unge alder har Thomas Prestø utviklet et eget bevegelsessystem med røtter i afikansk og karibisk bevegelsesmateriale og estetikk, som samtidig er relevant i en samtidsdanskontekst.

Ettersnakk 29. oktober: Ettersnakk med Thomas Talawa Prestø

Medvirkende

Koreograf og kunstnerisk leder:
Thomas Talawa Prestø
Hoveddansere og solister:
Amie Mbye
Joel Ramires
Pearl Tawiah
Wolman Michelle Luciano
Ensemble:
Ekperedima Clarice Okeke
Lacky Mahamed
Rena Onye
Victor Olivares Pedersen
Kostymer:
Mo9k
Kjøp billetter
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus