Kjøp

Diorama 8.–11. mars

Dans på Bygdøy.

Med denne forestillingsserien iscenesetter koreografen Ingri Fiksdal ulike syn på natur og urbane landskap i forskjellige byer og sammenhenger. Ordet diorama refererer ofte til en tredimensjonal modell av et landskap, som vist i naturhistoriske museer. En annen bruk av ordet er for det franske diorama-teatret oppfunnet av Louis Daguerre i 1822, hvor publikum kunne iaktta store landskapsmalerier forvandle seg gjennom manipulert lys, lydeffekter og live-utøvere. I Diorama bruker Fiksdal koreografi som et objektiv der hun endrer eller forstyrrer et bestemt landskap og dets kontekst. Det er denne koreografiske scenen som bringer frem det dioramiske aspektet, som ellers ville vært et vanlig urbant eller naturlandskap. Lydsporet er komponert av Jenny Hval i samarbeid med Lasse Marhaug. Diorama hadde premiere i fiskeværet Brixham i England, hvor utsikten var iscenesatt fra et utendørsbasseng over havet og horisonten. I Oslo vises forestillingen på Huk på Bygdøy.

Ingri Fiksdal har markert seg som en kritikerrost koreograf med internasjonalt ry. Hun har gjestet Black Box teater flere ganger. Forestillingen Night Tripper vant Natt & Dags Oslopris og HOODS mottok Dansekritikerprisen fra Norsk Kritikerlag. Cosmic Body ble nominert til Heddaprisen for beste scenografi og kostymedesign.

Forestillingen er en del av Oslo Internasjonale Teaterfestival ved Black Box Teater, og er et samarbeidsprosjekt mellom Dansens Hus og Black Box Teater. Den vises på Huk på Bygdøy.

Medvirkende

Konsept, koreografi:
Ingri Fiksdal
Musikk:
Jenny Hval
Lasse Marhaug
Kostymer:
Fredrik Floen
Dansere:
Harald Beharie
Rannei Grenne
Pernille Holden
Louis Schou-Hansen
Jeffrey Young
Jens Martin Hartvedt Arvesen
Rosalind Goldberg
Sigrid Hirsch Kopperdal
Julie Moviken
Eivind Seljeseth
Magdalene Solli
Venke Sortland
Produsenter:
Nicole Schuchardt
Eva Grainger
Produksjon:
Ingri Fiksdal
Kjøp billetter
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus