Kjøp

America Ep. 3: SuperAmateur 1.–3. september

Winterguests og Alan Lucien Øyen er tilbake med siste del av sin Amerika-trilogi.

I 2016 returnerte Alan Lucien Øyen og medforfatter Andrew Wale til temaet i sitt første samarbeid for winter guests: AMERICA - Visions of Love (2009), og bestemte seg for å lage to ekstra stykker i en trilogi som tar for seg europeiske forventninger om den amerikanske virkeligheten.

Til tross for langvarig eksponering av USAs selvmytologiserende narrativ på film og TV, myser vi fremdeles litt uforstående på Amerika fra den andre siden av det store havet som skiller oss. Et møte med USA er som å treffe en gammel venn man aldri har sett før. Mange utenforstående har forsøkt å komme på innsiden av Amerika. winter guests fortsetter denne tradisjonen ved å pusle sammen et nytt narrativ basert på subjektive sannheter av ekte amerikanere – og kompaniets egne desillusjoner og misforståelser ved å stå på utsiden.

Alle kapitlene i trilogien består av original tekst basert på transkripsjoner av innspilte samtaler samlet på reiser gjennom USA i 2009, 2016 og 2017.

Første del, Visions of Love, ble skrevet som et skuespill fremført i form av et filmmanus. I andre del, Psychopatriot (2016), skrev winter guests sin egen "Great America Novel”, om kompaniet selv og deres residens i The Hamptons. Med siste del, SuperAmateur (2017) vender winter guests tilbake til "the silver screen", og skaper storskala teater som utforsker amerikansk virkelighet som filmatisk fiksjon ved å installere et filmsett på den konverterte hovedscenen på Dansens Hus.

Amerika-triologien er utviklet gjennom residenser og workshops ved blant annet Robert Wilsons Watermill Center på Long Island og  legendariske New York Theatre Workshop. 

Alan Lucien Øyen

Koreograf

Alan er en av de mest spennende koreografer i Norge i dag, og jobbet både som skribent, regissør og koreograf med stor suksess i inn- og utland.

Medvirkende

Regi:
Alan Lucien Øyen
Skrevet av:
Alan Lucien Øyen
Andrew Wale
Utøvere:
Andrew Wale
Kate Pendry
Yvonne Øyen
Anton Skrzypiciel
Huy Le Vo
Daniel Proietto
Suzie Davies
Kostymer:
Stine Sjøgren
Scenografi:
Åsmund Færavaag
Lysdesign:
Torkel Skjærven
Lyddesign:
Gunnar Innvær
Teknisk ledelse:
Martin Flack
Produsent:
Anne Cecilie Bodin Larsen
Foto:
Martin Flack
Kjøp billetter
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus