Hva leter du etter?

Tjøme Mossige/Jørgensen

Terje Tjøme Mossige og Øyvind Jørgensen danset sammen i flere forestillinger fra 1988 til 1990. Etter lange dansekarrierer på hver sin kant, skapte de i fellesskap en helaftens duett Fravær av klarhet med premiere i Trondheim under Multiplié Dansefestival i 2014. DansiT - Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag var samprodusent. Forestillingen ble også vist på Scenehuset i Oslo og på turne i Bosnia og Beograd i 2015. I Fravær av klarhet var danserne likestilt som skapende og utøvende, og deres ulikheter komplimenterte og utfylte hverandre.

Nå har koreografene valgt å sette sine kunstneriske uttrykk opp mot hverandre, for å se hva som skjer når de rendyrker sin form hver for seg. Både uttrykk, form og innhold er ulikt. Hva skjer med publikums opplevelse, tolkning og forståelse når de to verkene vises samme kveld?

Doublebill-forestillingen hadde premiere i Olavshallen i Trondheim 28. oktober 2016, og i januar 2017 gjestet forestillingen Hammerfest. Produsert av Ø.J.Prod. med DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag som samprodusent, og Dansearena nord som gjestespillarrangør. Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Fond for lyd og bilde.     

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus