Hva leter du etter?

TAO Dance Theater

TAO Dance Theater

TAO Dance Theater er et kompani hvor danserne er ansatt på heltid. Kompaniet ble grunnlagt av Tao Ye, Duan Ni og Wang Hao i 2008. Gjennom de siste ti årene har TAO Dance Teater turnert over førti land og gjestet over hundre festivaler, til stor oppmerksomhet og begeistring over hele verden. Kompaniet er blitt et av de mest bemerkelsesverdige på den internasjonale dansescenen.

TAO var det aller første kinesiske kompaniet som ble invitert til å opptre ved Linvoln Centre for the Performing Arts i New York, Edinburgh International Festival, Sydney Opera House og ved Theatre de la Ville i Paris. I London har dansescenen Sadler´s Wells bestilt og vist verk av kompaniet fire år på rad. TAO Dance Theater har også vakt oppmerksomhet i den kinesiske motebransjen, og har samarbeidet med ulike designere, magasiner og fotografer. VOUGE China har publisert saker med kompaniet tre ganger og har invitert dem til ulkie samarbeid med fotografer og filmskapere. Under Paris Fashion Week i 2015 samarbeidet kompaniet med Y3, et merke etablert av den japanske designeren Yohji Yamamoto.

I 2014 utropte Time Out New York TAO Dance Theaters forestillinger som en av de 10 beste danseforestillingene det året, og var dermed det eneste kompaniet fra Asia på dette årets liste.

Kompaniet har laget bestillingsverk for Asia Culture Center (Gwangui, Korea), Sadler´s Wells, (London), Téatre de La Ville og La Villette (Paris), Shanghai International Dance Centre og National Taichung Theater (Taiwan).

Internasjonalt har kompaniet gjeste fem kontinenter, og det er første gangen de presneteres i Norge. Land de har gjestet er: USA, Storbritannia, Mexico, Columbia, Israel, Spania, Østerrike, Ungarn, Tyskland, Sverige, Polen, Belgia, Finland, Sveits, Frankrike, Taiwan, India, De forente arabiske emirater og Indonesia. På sitt mest aktive år spilte kompaniet 42 forestillinger ved 21 festivaler i 25 byer i 12 land på ett år.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus