Hva leter du etter?

James Batchelor

James Batchelor

James Batchelor regnes som en av Australias ledende unge koreografer. Han er kjent for sin visuelle klarhet, arkitektoniske følsomhet til rom og for rytmisk lekenhet. Gjennom et nærmest hypnotisk bevegelsesmateriale og detaljert utpenslet koreografi åpner han dører for publikum til et kontemplativt og fantasieggende sted. Han er samarbeidsorientert og jobber med andre kunstnere innen dans, film, musikk og skulptur. Resultatet er svært originale og utforskende forestillinger som går i dybden, og som snakker til et variert og engasjert publikum internasjonalt.

James ønsker å lage forestillinger som er inspirerende for nysgjerrigheten. Han vil endre forutsetninger, utvide bevisstheten og skape muligheter. Han ønsker å finne veier inn til dansen hvor den kan bli en del av samtale og konversasjon, samarbeid og utveksling med andre felt. I 2016 fikk han for eksempel være med (artist in residence) på en to måneders ekspedisjon til Mc Donaldøyene i det Indiske hav nær Sørishavet. Siden dette oppholdet har han hatt et særlig fokus på sammenhengen mellom kunst og vitenskap i sitt arbeid.

James har sin kunstneriske Utdannelse fra the Victorian College of the Arts med en bachelor i fine arts fra 2012. I løpet av de siste fem årene har han jobbet mye i Australia, bl.a. med oppdrag for Chunky Move (Redshift), Dance Massive (Deepspace), Dancehouse (Island), Keir Choreographic Award (Metasystems, Inhabited Geometries) og The National Portrait Gallery of Aurstralia (Smooth Translations)

Internasjonalt har han så langt fokusert primært på Europa og Asia. Han er presentert i Paris (La Briqueterie), Versailles (Plastique Dance Flore), Luxembourg (Trois CL), Bassano del Grappa i Italia (B. motion), Bankok (Creative Industries) og Chongquing China (501 Artspace). I 2018 har han spilt i UK ved Birmingham International Dance Festival, Dance 4 Nottingham, Hackney Showroom i London og Arnolfini i Bristol. Han viste også forestillinger i Bassano del Grappa i Italia, Balletto di Roma, La Briqueterie i Paris, Joensuu i Finland, Düsseldorf i Tyskland, Groningen i Nederland, Riga i latvia og Brugge i Belgia. James Batchelor presenteres med Hyperspace for første gang i Norge. Forestillingen er hittil i 2019 vist i Ostende - Belgia, Praha - Tsjekkia, Helsinki - Finland, Malmø - Sverige, Vilnius - Litauen, Bellinzona - Sveits, Paris - Frankrike, Melbourne - Australia, Canberra - Australia og Bassano del Grappa i Italia.

Som utøver har James samarbeidet med internasjonalt anerkjente koreografer som Iván Pérez, Anouk van Dijk (Chunky Move), Antony Hamilton, Prue Lang, Stephanie Lake og Sue Healey.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus