Hva leter du etter?

Fouad Boussouf

Fouad Boussouf

Med sin bakgrunn som koreograf, danser og pedagog startet Fouad Boussouf Massala Dance Company i 2006. Målsettingen var å bygge groer mellom hip hop og samtidsdans, tradisjonell nord-afrikansk dans og ny-sirkus.

Fouad er født i Marokko, og flyttet til Frankrike i 1983 der han begynte å fordype seg i hip hop, samtidsdans og sirkus. Fra 1997 trente og studerte han i Paris med hovedvekt på samtidsdans og hip hop.

Fouad Boussouf har en mastegrad i sosiale studier fra University of Paris XII, Crétil, hvor han også underviser i Dance and World Cultures. Han har arbeidet ved flere utdanningsinstitusjoner for dans i og rundt Paris, og gir ofte workshops både i farnkrike og utenlands. Som utøver har han samarbeidet med Ahmed Lahcen, Farid Berki, Pierre Doussaint, Trick Nasty Crew og Megajam.

Siden opprettelsen av massala Dance Company i 2006 har Fouad Boussouf skapt en rekke fler-disiplinære forestillinger som Zoom, Deviation, Témoin(s), A Condition, Afflux, Concept Lavoir, Transe, The Elements, Esperluette, Le Moulin du Diable og Oslo-aktuelle Näss. Forestillingene har mottatt kritikerros i Frankrike, Europa forøvrig, Karibia, Midt-Øaten og Nord-Afrika. Näss er komapniets nyeste forestilling, og er blndt Aerowave European Dance Networks utvalgte forestillinger i 2018. Den be også vist under Spring Forward-festivalen, og er nå på en verdensomspennende turné som altså omfatter Oslo og Dansens Hus.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus