Hva leter du etter?

Workshop med Johanna S. Meyer og Katarina Eriksson

Johanna Meyer and Katarina Eriksson har i en årrekke arbeidet med Siri&Snelle på hver sin kant.

2 Collapsing Distance Photo Elinor Stroem
Siri & Snelle - Collapsing Distance - Foto: Elinor Strøm

Johanna Meyer og Katarina Eriksson er i byen for å jobbe sammen med Siri & Snelle, som de uavhengig av hverandre har jobbet med gjennom flere tiår. Johanna og Katarina går nå sammen for å “collapse the distance” mellom sine individuelle performative tilnærminger. Workshopen er forankret i fysiske praksiser som dyrker emosjonelle og sanselige tilstander, som leder til små komposisjoner.

Workshopen arrangeres i samarbeid med PRAXIS, Oslo og vil foregå på Dansens Hus hovedscene 20. januar kl 12-14.30 og ettersnakk 14.30-15.00, og er gratis så fremt man man billett til forestillingen Collapsing Distance.  Påmelding til billettsalg@dansenshus.com

Johanna S. Meyer er koreograf, utøver og pedagog basert i New York City. Hun har skapt dans siden 1990-tallet og bruker improvisasjon som del av sin koreografiske prosess. Hennes siste forestilling piece.piece hadde premiere i New York i 2015.  For tiden jobber hun med Siri & Snelle i Oslo og Nami Yamamoto i New York. Johanna er dypt inspirert av Deborah Hays performative praksiser. Hun har jobbet med blant andre Nina Martin(US) og har et mer enn ti år langt kunstnerisk samarabeid med danser og koreograf Alexandra Hartmann. Hun ar en BFA i dans fra New York University og en MFA i dans fra University of Illinois at Urbana-Champaign.

Katarina Eriksson har vært involvert i improvisert dans siden 1989. Hun underviser internasjonalt i kontaktimprovisasjon og andre improvisasjonsformer og siden 2000 har hun kuratert performance-serien Moments Notice i Berkeley, California. Katarina har jobbet ved Göteborgs Stadsteater- og opera, men også med en rekke svenske koreografer og kompanier. Senere arbeider i USA inkluderer en residens med Cathie Caraker på CounterPULSE, show på San Francisco Clown School, og samarbeid med krigsveteraner ved Echo Theater Suitcase, samt prosjekter i Sverige og Europa med danser Bronja Novak Lindblad (SE), som hun har et langvarig samarbeid med.

Collapsing Distance, 18.–21. januar 2018

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus