Hva leter du etter?

Lia Rodrigues i samtale med leder av Oslo World Music Festival

I samarbeid med Oslo World Music Festival inviterer vi til en samtale mellom Lia Rodrigues og Alexandra Archetti Stølen.

Lia Rodrigues 104 V Gseapremiumxl

Oslo World Music Festival lanserer denne høsten en ny serie samtaler med fokus på personlige historier med utvalgte, internasjonale kunstnere. Dette foregår månedlig fra 9. september som en påminnelse om at vi lever i en verden med mye samhandling og sameksistens hvor tanker, idéer og ikke minst lyd fra hele verden brukes hvor som helst. Kunst uavhengig av språk, kultur eller etnisitet brukes kvalitativt for å skape dialog og flytte kunstneriske og kulturelle grenser.

Samtale i verdensklasse foregår ulike steder i Oslo, og vil sørge for at mange ulike kulturelle arenaer i byen blir tilgjengelig for flere, og vil være en møteplass for Oslos innbyggere og besøkende med ulik kulturell bakgrunn og erfaring.

Den første Samtale i verdensklasse foregår på Dansens Hus og ledes av festivaldirektør for Oslo World Music Festival, Alexandra Archetti Stølen. Hun møter den brasilianske dansekunstneren Lia Rodrigues, i forbindelse med visningen av hennes forestilling For the Sky Not to Fall. Samtalen vil blant annet dreie seg om hvordan dans kan rette søkelyset mot stemmer fra Amazonas som ikke så lett blir hørt. Hvordan kan dans være med på å belyse en rekke katastrofer: folkemord, demokratier i fare, ekstremisme og fundamentalisme for bare å nevne noe. Med andre ord: Hvordan Lia Rodrigues som en avantgarde kunstner arbeider utenfor grenser, tenker utenom boksen og bryter med politisk og kulturelt status quo.

For the Sky not to fall, 8.–10. september 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus