Perspektiv

Perspektiv er en ny samtaleserie der kveldens forestilling settes i sammenheng med ulike historiske og dansefaglige perspektiv.

Rosas Rain Live 2016 Anne Van Aerschot2
Foto: Anne Van Aerschot

I løpet av våren vil vi med utgangspunkt i tre ulike internasjonale gjestespill løfte frem ett verk, ett kompani og en koreograf. Perspektiv er en samtale der kveldens forestilling fungerer som et springbrett for både fordypning og der bredere tematikker og interesser blir adressert. Serien er utviklet av fagansvarlig Solveig Styve Holte i samarbeid med Danseinformasjonens historiker Sigrid Øverås Svendal,og vil skje søndagar kl 17.00. Denne våren vil vi arrangere Perspektiv i anledning forestillingene til Rosas, Cullberg og Meg Stuart.

Til vårens første Perspektiv søndag 29.januar har vi invitert teoretiker og forfatter Bojana Cvejic. Samtalen vil være eit djypdykk i forestillingen Rain med utgangspunkt i arbeidet Cvejic har gjort sammen med Keersmaeker i de tre bøkene A Choreographer´s Score. I disse bøkene finnes det en samling av kilder som var grunnlaget for skapelsesprosessen, utlegging av ulike koreografiske metoder og komposisjonsprinsipp, bilder, koreografens eigne notater, korspondanser og kritikker. Samtalen vil også tenke høyt rundt hvordan tid virkar i dans gjennom at arbeidet nå blir presentert på nytt 15 år etter urframføringen. Cvejic publiserer i filosofi, performanceteori og dans og har blant annet gitt ut  Expressive Concepts in Contemporary Dance and PerformanceI(2015) og Public Sphere by Performance sammen med A.Vujanovic i 2012. Cvejic har også samarbeidet med en rekke internasjonalt annerkjende koreografer som Mette Ingvartsen, Xavier le Roy og Eszter Salamon. Cvejic er også en ettertraktet gjestelærer og underviser ved en rekke utdanningsinstitusjoner i Europa. Denne samtalen vil skje på engelsk.  

Rain, 29.–30. januar 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus