Hva leter du etter?

Nord-Korea - med egne øyne

Vi inviterer til et historisk og personlig foredrag med historiker Torben Bjørke-Henriksen (Røde Kors) som har besøkt Nord Korea over 30 ganger.
Fri entré.

Ta3301F4
Nord-Koreanske arbeidere og studenter opptrer i en massekoreografert oppvisning under Arirang Festivalen på verdens største stadion, Rungrado 1. mai stadion med plass til 150.000 tilskuere. Foto er tatt oktober 2005 og markerer 60 årsdagen for Koreas arbeiderparti. - Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Scanpix

I forbindelse med den sørkoreanske forestillingen North Korea holder Torben Bjørke-Henriksen et personlig foredrag om sine reiser til Nord Korea. Han har hovedfag i historie fra Universitet i Oslo. Han har jobbet i Røde Kors i 18 år, både med langsiktig bistand og nødhjelpsoperasjoner. Torben har inngående kjennskap til spesielt Øst-Asia, og i særdeleshet Nord-Korea. Han har besøkt Nord-Korea 30 ganger og er trolig den nordmannen som har besøkt landet flest ganger Han har videre erfaring fra arbeid med Afghanistan, Indonesia, Pakistan, Myanmar og Bangladesh. Tematisk fokuserer han på konsekvenser av klimaendringer, og har inngående kjennskap til norsk bistandshistorie. Torben er seniorrådgiver for Asia i Røde Kors i Norge. har hovedfag i historie fra Universitet i Oslo. Han har jobbet i Røde Kors i 18 år, både med langsiktig bistand og nødhjelpsoperasjoner. Torben har inngående kjennskap til spesielt Øst-Asia, og i særdeleshet Nord-Korea. Han har besøkt Nord-Korea 30 ganger og er trolig den nordmannen som har besøkt landet flest ganger Han har videre erfaring fra arbeid med Afghanistan, Indonesia, Pakistan, Myanmar og Bangladesh. Tematisk fokuserer han på konsekvenser av klimaendringer, og har inngående kjennskap til norsk bistandshistorie. Torben er seniorrådgiver for Asia i Røde Kors i Norge.

North-Korea Dance, 7.–9. mai

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus