Koreografilaboratoriet, 23.–25. mai

Koreografilaboratoriet,
23.–25. mai

Spilles: ons. 23. mai tor. 24. mai fre. 25. mai

Koreografilaboratoriet er en unik mulighet til å stifte kjennskap med unge, norske dansekunstnere. I år presenteres fem koreografer.

I mai åpner Dansens Hus på nytt dørene for unge profesjonelle dansekunstnere sine arbeider gjennom prosjektet Koreografilaboratoriet. Gjennom Koreografilaboratoriet skapes et rom for mindre formelle visninger og arbeid i utvikling. Det er en viktig oppgave for huset å bidra til utviklingen av morgendagens dansekunst. Dette er en unik mulighet for publikum til å få innsyn i hva som opptar unge norske dansekunstnere i dag.

Gjennom tre dager vil fem kunstnere eller grupper vise fem ulike produksjoner. Årets kunstnere er valgt ut etter en open call der det kom i totalt 42 søknader. Forestillingene strekker seg mellom ulike sjangre og utfordrer både forestillingsformat og samtidige forståelser av kropp og identitet.

Kunstnerene som blir presentert på Dansens Hus i mai er Inés Belli – Postmodern cool, Karen Lynne Bjerknesli/Aslak Aune Nygård – Jeg er en hermafroditt, Ida Frømyr Borgen – Sart ansikt/hodeløs kropp, Deep Down Dopeizm – Uten tittel og Mina Weider – XX

Om kunstnerne og prosjektene:

Inés Moldskred Belli er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2015 og studerer nå kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Prosjektet Postmodern cool der hun selv både er koreograf og utøver er både en hyllest, en dekonstruksjon og rekonstruksjon av dansesjangeren trad-jazz inspirert av postmodernismens brudd med form, konvensjon og forventning. Belli viser i arbeidet en delikat bruk av tid og timing som overrasker og begeistrer. I prosjektet har hun med seg danserne Gard Bjørnson og Trude Leirpoll.

Karen Lynne Bjeknesli og Aslak Aune Nygård er begge nyutdannet frå Kunsthøgskolen i Oslo 2017 og i arbeidet Jeg er en hermafroditt vise de et særegent og poetisk arbeid med en kresen og nyansert tilnærming til tid og bevegelse, og et overraskende forhold mellom positur og fremdrift. I arbeidet undersøkes et utvidet menneskelig register som utfordrer hva  kropp, kjønn og seksualitet er og kan være.

Ida Frømyr Borgen er utdannet fra Den Norske Balletthøgskole og Skolen for Samtidsdans, og viser i soloen Sart ansikt/ hodeløs kropp. Dette er et stilistisk gjennomført arbeid, der kroppen, bevegelsene og det visuelle materialet går inn i en større koreografisk helhet. Arbeidet er utviklet sammen med videokunstner Anna Leijonhielm og komponist Sigurd Ytre- Arne, og finnes også som en fotoserie av Sara Angelica Spilling. I soloen arbeider Borgen med eit lekent forhold til persepsjon gjennom å sette gjenkjennelige elementer opp mot det forvrengte.

dEEp doWN dopEiZM er en erfaren og etablert gruppe innen urban dans som viser et stort potensiale for utvikling av sitt eget sceniske uttrykk. Gruppen består av dansekunstnerne Camilla Tellefsen, Anne Goldberg Stavn, Matias Jin Budtz, Marlene Skoglund, Anne Golberg Stavn og Sindre Eriksson Vik. I dette arbeidet vil de ta risiko gjennom å utfordre og samtidig videreutvikle den urbane tradisjonen dei sjølv står i. Gruppa er interessert i å utvikle nye koreografiske metoder, arbeide i et mindre format og eksperimentere med det sceniske uttrykket og relasjonen til publikum.

Mina Weider er utdannet fra Norges Dansehøgskole med en master i dans fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2017. I prosjektet XX vidererfører kunstneren en fragmentarisk undersøkelse av dans, objekt og kostyme og materialiserer dette i en episodisk form. Weider viser i arbeide ei sterk evne til å materialisere og veksle mellom fleire pågåande kroppslige prosjekt, musikk, lyd, objekt, kostyme og scenografi og samtidig skape en tydelig komposisjon over tid.

Velkommen til Dansens Hus i mai for å se mer av morgendagens dansekunst! 

Jury har vært Øyvind Jørgensen, Janne-Camilloa Lyster og Solveig Styve Holte.

Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus