Hva leter du etter?

Koreografilaboratoriet 2020, 30. april–5. mai

Koreografilaboratoriet 2020,
30. april–5. mai

Spilles: tor. 30. apr. lør. 02. mai fre. 03. apr. man. 04. mai tir. 05. mai

Disse forestillingene er avlyst.

Koreografilaboratoriet er en gylden mulighet til å stifte bekjentskap med noen av de yngre dansekunstnere i Norge.

En jury har valgt ut fem koreografer er ut fra innkomne søknader som får presentere sine arbeider 30. april til 5. mai. Årets kunstnere er:

Carl Aquilizan: dis_func
Carl Aquilizan (f.1994) har sin utdannelse fra Leeds, men bor og arbeider i Oslo. Han vil sammen med seks utøvere se nærmere på hva som skjer fysisk når man holder emosjoner innestengt. Han henter inspirasjon fra Butoh og ekspresjonisme.

Karen Eide Bøen: Sjøveien
Karen Eide Bøen (f.1986) bor og arbeider i Bergen og vil i stykket Sjøveien ta utgangspunkt i egne «100 spørsmål om å jobbe bærekraftig som scenekunstner» og det “å være en kunstner i en liten by i utkanten av utkanten av Europa”. Gjennom dette arbeidet vil hun utforske selv-posisjonering og det lokale blikket dypere.

Chollada Phinitduang: Me, Myself and I
Chollada Phinitduang (f.1990) er født i Thailand. Hun vokste opp i Norge og er nå bosatt i Oslo. Hun vil presentere et stykke sammen med dansekunstner Elise Austad. Med inspirasjon fra store artister som Beyoncé og Billie Holidays interaksjon med begrepet “Me, Myself and I” og ulike kulturers forskjellige holdninger til jeg-et og vi-et, går utøverne inn i et univers med mange både pop-kulturelle, historiske og sosiologiske referanser til “ The ego”.

Jens Trinidad og Hugo Marmelada: Alma
Jens Trinidad (f.1987) bor og jobber i Oslo. Han vil sammen med danser Hugo Marmelada kroppsliggjøre musikkens hjerte og sjel i forestillingen Alma. Gjennom allsidig bakgrunn fra hip-hop og lang erfaring med samtidsdans vil de se nærmere på musikkens påvirkning på deres og publikums kropp.

Jonas Øren: Somewhat Deconstructed
Jonas Øren (f.1988) er fra Høyanger, men bor og jobber i Oslo. Han har bakgrunn fra klassisk ballett og vil i prosjektet undersøke hva det vil si å portrettere seg selv som en Forsythe danser, gjennom en dekonstruksjon av verket In the middle somewhat elevated av William Forsythe. Selvportrettering i dagens samfunn er noe av det Øren vil gjøre et dypdykk i i denne forestillingen.

Juryen til Koreografilaboratoriet har i år bestått av Magnus Myhr, Hooman Sharifi og Solveig Styve Holte. Juryen har valgt søkere som viser stort kunstnerisk potensiale og risikovilje og der Koreografilaboratoriet vil være det rette forumet for å gi deres kunstnerskap utfordring og muligheter. Utvalget har blitt en blanding av både nyetablerte og mer erfarne dansekunstnere.


Medvirkende

Koreografer:
Carl Aquilizan
Karen Eide Bøen
Chollada Phinitduang
Jens Trinidad
Jonas Øren
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus