Hva leter du etter?

Inés Belli x Haakon Mathisen, 17. november–31. desember

Inés Belli x Haakon Mathisen,
17. november–31. desember

Spilles: tir. 17. nov. tor. 31. des.

17. november kl. 19.00 ble Metasexy av Inés Belli strømmet direkte fra Dansens Hus. Det er fremdeles mulig å se forestillingen!

For første gang strømmer Dansens Hus en hel forestilling. Vi har valgt å samarbeide med de beste i klassen: VIERLIVE. Sammen gir vi deg muligheten til å se Metasexy direktesendt der det passer deg best. VIERLIVE samarbeider tett med Inés Belli for å skape et levende og kunstnerisk interessant møte mellom scene og film, slik at du som velger å se den strømmede versjonen får oppleve den umiddelbare nærheten fra scenerommet, samtidig som du nyter godt av en filmatisk, digital formidling.


Metasexy er en forestilling som ser nærmere på fremstillinger og forståelser av kvinneskikkelsen i populærkulturen, og hvilket mulighetsrom som finnes i en annerledes utøvelse av, og blikk på, femininitet. I denne forestillingen fortsetter koreografen Inés Belli sin utforskning av forventninger og normer gjennom en kompleks og overraskende vev av referanser. Forestillingen navigerer gjennom referanser fra jazzdans, kommersiell dans og populærkultur i forhandlinger mellom kropp og kjønn, objektet og subjektet, den som gjør og den som ser. I forhandlingen, i mellomrommet, i feilkoblingen skapes et frirom der det legges nye premisser for blikket, forståelsen og opplevelsen av femininitet.


Inés Belli er en ung dansekunstner som er opptatt av hvordan vi kan se og tenke nytt rundt normer og strukturer i samfunnet med koreografi som kritisk verktøy. Gjennom forskyvning og forvirring av tilskuerens blikk og utøverens praksis, skaper hun sterke estetiske uttrykk og komplekse koreografiske strukturer. Hennes første helaftens forestilling, Postmodern Cool, ble vist på Dansens Hus i mai 2019.

Haakon Mathisen er filmregissør og arbeider med musikkvideoer, dokumentarer og eksperimentelle direktestrømminger. Han er en av grunnleggerne av VIERLIVE. I tillegg har han vunnet internasjonale priser for musikkvideoer for artister som Bendik og Sandra Kolstad. Tidligere regissert livestreams med blant andre AURORA og Nasjonalballetten.

Medvirkende

Inés Belli:
Choregrapher
Håkon Mathisen:
Film director
Utøvere:
Sara Enger Larsen
Rina Rosenqvist
Amie Mbye
Natanya Helena Kjølås
Tormod Skår Midtbø
Lysdesign og scenografi:
Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Musikk:
Sunniva Lindgaard/SASSY 009
Lydtekniker:
Emil Høgset
Kostymedesign:
Alva Brosten
Produsent:
Frida Skinner
Kunstnerisk veileder:
Solveig Styve Holte
Foto:
Mikael Luksepp
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus