Hva leter du etter?

STOR kunst for små barn - neste prosjekt er klart

Tre nye danseforestillinger for aldersgruppen 0 - 3 vil nå se dagens lys.

L 51 Photo D Matvejev

En uavhengig jury har valgt tre nye prosjekter for Dansens Hus til satsingen Stor kunst for Små barn. Juryen har både utfra enkeltprosjektenes styrker, også valgt ut en konstellasjon de mener med sine ulike kvaliteter kan fungere godt sammen i arbeidet med å utvikle ny koreografi for det yngste publikumet. Prosjektene er ulike, men har noen fellesnevnere ved at alle er forankret i interessante kunstnerskap, viser risikovilje og har en bevisst og tydelig refleksjon rundt forholdet til sitt publikum.

De tre utvalgte prosjektene er:

MIKRO av ØYTEATRET
En fantasifull danseteaterforestilling inspirert av mikrobiologiprøver. Forestillingen vil si noe om den verden vi er en del av, og på en leken måte konkretiseres tema ved en fysisk og spennende tilnærming. Det er en forestilling som retter seg mot hele barnets sanseapparat. Barnet kan i trygge forhold undre seg og være frivillig delaktig det som skjer på scenen. Det handler om å møte barns kroppslige uttrykk gjennom ulike koreografiske spilleregler. For barn fra 0 til 2 år.

Koreograf - Roza Moshtaghi
Scenekunstner og instruktør - Ellen Jerstad Scenografer - Amanda Baum / Rose Leahy
Musikk - Anja Lauvdal / Heida Karine Johannesdottir
Dansere - Ida Haugen, Caroline Sprott, Caisa Strømmen Røstad dramaturg og produsent - Andrea Skotland


KALEIDOSKOPE AV KARLSEN- PRATT

Dette er en forestilling som gjennom et inspirerende og velutviklet bevegelsesspråk vil utforske den direkte kommunikasjonen med de minste barna. Med en forståelse av de minste barnas ulike utviklingstrinn går prosjektet inn for et lekent møte fylt av sanselige inntrykk med potensiale for synestetiske opplevelser.

Koreograf Shi Pratt
Dansere: Elisabeth Christine Holth, Vilja Tjemsland Kwasny, Judith Arupa, Runa Sætervoll Komponist Øystein Moen
Lysdesign Kyrre Heldal Karlsen
Kostyme Alva Brosten


A STAGE ODYSSEY av OSLO KOREOGRAFISKE
Barna skal sammen med voksne oppleve et verk planlagt for en stor scene hvor totalopplevelsen er sentral. Gjennom en fargerik og fantasifull verden møter barn det absurde som en utfordring til det realistiske. Publikum medvirker i verket og de interaktive relasjonene mellom scene og sal vil være sentrale. For barn 3-6 år

Koreograf - Anne Kathrine Fallmyr
Medvirkende dansere - Fredrik Petrov, Ida Haugen, Nadege Kubwayo Regi/co-koreograf - Tale Hendnes
Lysdesign - Evelina Dembacke
Dukkefører/teknisk design - Colin Eccleston


Jurymedlemmer STOR 2020-2022
Hilde Annette Akre – Musikkviter og samfunnsviter
Anette er musikkviter og samfunnsviter med spesialisering innenfor formidling og samtidslitteratur for barn og unge. Hun er tidligere leder av ASSITEJ Norge og var festivalsjef og ansvarlig for utviklingen av SAND internasjonale scenekunstfestival for et ungt publikum. I tillegg har hun mange års erfaring med programmering og fagutvikling på scenekunstfeltet.

Leif Hernes – Koreograf og professor
Leif er professor ved OsloMet - storbyuniversitetet. Han har koreografert under logoen Dansdesign og har vært ansvarlig for en rekke produksjoner for scene, film og fjernsyn, både nasjonalt og internasjonalt. Danseforestillingen Tre mødre ble hedret med Hedda-prisen i 2004. Han har også medvirket i en rekke bokutgivelser om teater og dans, særlig med fokus på de yngste barna.

Loan Ha – dansekunstner
Loan er utdannet ved Skolen for Samtidsdans i Oslo og P.A.R.T.S i Brussel. Hun arbeider frilans som dansekunstner og har arbeidet tett med Impure Company v/ koreograf Hooman Sharifi over en årrekke i tilegg til en rekke koreografer og grupper både i Norge og internasjonalt. I 2016 startet hun, sammen med Ida Gudbrandsen og Rikke Baewert kunstnerkollektivet SUPERNOVA.

Maria Ima Karlsen «Lotus» – multikunstner
Maria er en mangfoldig, utøvende kunstner som startet sin karriere på X-ray ungdomskulturhus i dansegruppen Dancing-Youth, og er en av grunnleggerne av gruppen Cre8 . Hun har stått på de fleste scener bå de inn og utland med en lang dansekarriere bak seg, i tillegg har hun spilt i musikaler og teaterstykker. LOTUS er hennes artistnavn og hun er frontvokalist i bandet Awesomnia. Hun har tidligere sittet i Juryen for Spellemannprisen ,Vunnet Gullruten for å rets nyskapning av Tv-serien Af1- Alle for en.

Šeiko Dance Company / Dalija Acin Thelander, 1.–5. November 2019

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus