Hva leter du etter?

Vi ELSKET forestillingen!

Med ett barn på 6 måneder og ett på nesten 2 år kan en tur på teater by på utfordringer. Men barneforestillingen til Oslo Koreografiske skuffet ikke. Foreldrene måtte til og med kysse litt, fordi de var så glade for at det fantes sånt som barna deres kan være med på skriver Jessica Barlindhaug Angstreich om forestillingen.

46782287 2119361034767805 6603162590082236416 N

Dere har vært og sett forestillingen, fortell!
Vi ELSKET forestillingen! Så genialt å la barna være fri fra første sekund. Måten danserne jobbet med barna som ville være med i dansen var imponerende. Scenografien var genialt enkel og veldig effektfull. Vi snakket mye om forestillingen med eldstemann på nesten to, og dette var tydeligvis stort og veldig gøy for ham. Vi foreldrene måtte kysse litt, for vi var så glade for at det finnes sånt som barna våre kan være med på.

Hva skilte forestillingen fra andre ting dere har sett tidigere?
Vi bor på Nesodden og ville finne på noe koselig som familie inne i byen. Vi hadde hørt fra noen venner at de hadde vært på fine forestillinger på Dansens hus. Det ble en fin bytur, og en overraskende god opplevelse på forestilling! We are Symphony var jo veldig spesiell fordi barna bare fikk være seg selv og bli begeistret for det som skjedde uten tøyler og "sitte på stolen!", "vær stille!", osv. De elsket å få ta del i forestillingen helt fritt; gå opp til en danser som gjorde noe morsomt, leke med en fin ballong, se på et spennende lys, osv. Som foreldre var det herlig å se barnas glede, og samtidig deilig å slippe å holde så stramt i tøylene.

Har dere vært på mye kulturaktiviteter tidligere?
Vi har prøvd litt av hvert, men barna våre er fortsatt så små. Vi har snakket om at vi gleder oss til de blir tre år, for der virker som det er flere morsomme kulturtilbud for barn fra tre år og oppover.

Hva mente barna om opplevelsen?
Det fantastiske med We are Symphony var at det traff selv de små barna kjempegodt. Det virket som om de som lagde forestillingen hadde stor forståelse for hva de minste har glede av.

Hva husker dere nå et halvår etterpå?
Vi husker fortsatt dette som en kjempefin opplevelse oppi en tid som, ja... de var jo 3 mnd og 1,5 år, så det var jo slitsomt!

Tror du det er viktig å ta med barna på kunst og kulturopplevelser?
Ja, det er viktig å introdusere dem for ulike måter å uttrykke og utfolde seg på. Og de har også glede av en spesiell opplevelse der vi er opptatte av og blir engasjert og begeistret av det samme sammen.

We are Symphony, 1.–9. desember 2018

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus