Hva leter du etter?

Tangen|Benzal - Festen (en venta)

Es - No: (en) venta = bar/kro og el. til salgs.

Tangen Benzal

En tilsidesatt og ensom bar på en avstikker av en gammel vei vekk fra tid, fremdrift og trafikk. Klientellet er blitt “inventaret”, de er det pulserende som puster jevnt og trutt på et ellers så avsidesliggende og forlatt sted. Karakterene bringer oss nærmere en realitet til kanten av en avgrunn der ingenting er evig. Alt er flyktig, selv flate historier fortalt gjentatte ganger. Du kan ha alt, samtidig som du mister det hele like umiddelbart. I dette lille samfunnet er rutine skapt av kollektiv ensomhet som gir utgangspunktet for handlingens skapelse. Der det forutsigbare blir uforutsigbart.

Juryens begrunnelse:
I et velutviklet, nyansert bevegelsesspråk kretser duetten Festen (en venta) rundt eksistensielle aspekter som flyktighet og uforutsigbarhet. Gjennom en tilnærming som er både teatral og kinestetisk, vil koreografien være en undersøkelse av det sårbare og kraftfulle i det menneskelige, og hvordan disse størrelsene spiller sammen.

Idé og koreografi: Tangen|Benzal. Utøvere: Jesús Benzal og Ole Kristian TangenLydmix: Jesús Benzal. Kostyme, scenografi: Jesús Benzal og Ole Kristian Tangen. Musikk: Tba. Co-produksjon: Compañía Nacional de Danza (Madrid), Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música - INAEM (Spain), Dansens Hus (Oslo). Foto: Cris Domenech

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus