Hva leter du etter?

Om Fabrizio Cassol

Sorthvitt34 04 Fab Dsc 4081

Fabrizio Cassol (1964) har vært komponist og saxofonist i 25 år i bandet Aka Moon. Han arbeider mye med koreografer som Alain Platel (vsprs, pitié!, Coup Fatal), Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas), Samoan Lemi Ponifasio (Mao Company), Congolese Faustin Linyye (studio Kaboka). Opera omfatter samarbeid med Philippe Boesman-Luc Bondy i theatre with Tg Stan. Han har samarbeidet tett med KVS, Flemish Royal Theatre mens det ble ledet av Jan Goossens, og han har vært artist in recidense ved Opera De Munt La Minaine i Brussel under ledelse av Bernard Foccroulle. Siden 2012 har han vært artist in recidence ved Foundation de lÁbbaye Royamoun i nærheten av Paris for å fortsette sine studier av verdens kulturer.

Han er særlig interessert i ikke-europeisk musikk, en interesse som startet med et besøk hos Aka pygmeene i Central Afrika i 1992, og siden utvidet seg til Asia, særlig India og Afrika hvor han samarbeidet med Malis store diva Oumou Sangare, Griot Bab Sissoko og The Black Machine, den indiske perkusjonsmesteren U.K. Sivaraman og singalesiske Doudou N´Diaye Rose. Når det gjelder mer improvisert musikk har han samarbeidet med Marc Turner, Robin Eubanks, David Gilmore, Magic Malik, Marc Ducret og Joe Lovano. Sammen med DJ Grazzhoppa laget han det første bandet bestående av så mange som 14 DJs, og han deltok i utviklingen av aulochrome, et nytt polyfont og kromatisk treblåsinstrument bygget av Francois Louis.

Han deler sin omfangsrike musikalske kunnskap fra orale og nedskrevne tradisjoner, kammermusikk og symfonisk musikk gjennom workshops og masterklasser over hele verden, for eksempel Conservatoire National Supérieur i Paris, Royal Academy i London, konservatoriene i Jerusalm, Alger, Beijing, Berlin, Chennai, Tunis og Royamount. I 2017 slapp han og Aka Moon en samling innspillinger i forbindelse med bandets 25-års jubileum som inkluderte et helt nytt album; Now hvor de vender tilbake til sine røtter og den originale trioen spiller sammen.

Requiem pour L, 8.–9. april

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus