Elias synger med Cullbergbaletten

Sangen Revolution har brakt artisten Elias til den moderne dansescenen og fått Cullbergbalettens dansere til å begynne å synge. 

Elias Foto Hanna Ninja

Let’s start a revolution, how beautiful it is! lyder den gjentakende teksten i Elias´ gjennombruddssang som også ga gjenklang hos den svensk-nederlandske koreografen Jefta van Dinther. På samme måte som musikkfestivaler hadde gjort det tidligere, kontaktet Jefta også artisten Elias, hvis uttryksfulle soulstemme nå akkompagnerer Cullbergbalettens dansere i en koreograf der hver eneste medvirkende er hovedperson- protagonisten.

At Elias Sahlin som han egentlig heter skulle bli en del av en moderne danseforestilling var noe han selv aldri hadde forestilt seg.

  1. Nei, Gud det hadde jeg aldri trodd. Det er her er så kult! Dansen er så konkret på en måte, så fysisk og kraftfull. Jeg blir virkelig berørt av det. Sang, dans og musikk er jo en helhet som er sykt tiltalende.

- Vi hadde veldig mye til felles. Det var heftig.

Elias


For Elias, som blant annet har sin bakgrunn fra Tensta Gospelkor, er samarbeidet like nytt som det er fantastisk. Selv om han har dansere i sine musikkvideoer, har han aldri tidligere jobbet med en danseforestilling. Koreografen Jefta van Dinther har på sin side for første gang skrevet tekster. Og Cullbergbalettens dansere fikk leksjoner av en sangpedagog for at de sammen med Elias kunne synge nettopp låten Revolution a capella.

Ellers er det Elias som står for den innspilte sangen og fortellerstemmen. 

  1. Forestillingen handler om individer i mørke stunder, om det vakreste men også det fæleste i mennesket, om å tørre og blotte, - og det å holde ut med det. Men det handler også om hvordan vi strever eller lengter etter noe større, sier han.

Elias fikk være med på Cullberbalettens prøver og brevvekslet med Jefta om tekstene.

  1. Jeg og Jefta møttes i denne søken etter noe som kan fylle tomrommet og komme bort fra dette mørket som kan eksistere i mennesker. Vi hadde veldig mye til felles. Det var heftig.

Protagonist, 17.–19. februar 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus