Hva leter du etter?

Frojd/Peura/Nypan: Point of Departure

Point of Departure er et samarbeidsprosjekt mellom tre dansekunstnere fra Finland, Sverige og Norge, og er en work in progress-visning.

Koreografilaboratoriet Dansens Hus Foto Tale Hendnes

Point of Departure er utviklet gjennom flere laboratorier på ulike residenser over et års tid. Arbeidet undersøker en interesse for tid og dekontruksjon og transformasjon av identitet og bevegelse. Prosjektet startet som et samarbeidsprosjekt mellom tre dansekunstnere fra Finland, Sverige og Norge og er en work- in progress visning.

Juryens begrunnelse:
Point of Departure er en utforskning der den urbane danserens rolle står sentralt. De tre danserne er en del av en global subkultur - den urbane kulturen – men de har også skapt sin egen regionale, urbane kultur som er påvirket av verdier og tradisjoner i det nordiske samfunnet. Gjennom å utfordre fysiske og tankemessige konvensjoner, utvider trioen det urbane uttrykket fra innsiden på en uredd og engasjerende måte.

Koreografi og konsept: Viktor Fjord, Marika Peura, Christine Nypan. Dansere: Viktor Frojd, Marika Peura, Christine Nypan. Ytre øye: Hallgrim Hansegård. Bidrag med Lokaler: SubsDans Oslo, SMIA Valdres,  Danscentrum Syd Malmø, Twisted Feet Dance Academy Gøteborg.
Støttet av: Nordisk Kulturfond,  Svensk  Kulturråd, Hubert Fund, Helsinki City Fund.

Koreografilaboratoriet, 28.–29. april 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus