California, Stillehavet og leiligheten i Västberga

For Cullbergdanser Katie Jacobson er drømmen om Skandinvavia kanskje gått i oppfyllelse. 

Cullberg By Night Foto Tale Hendnes Dansens Hus Royk 04

Hva er, etter din mening, forskjellen mellom den Europeiske og den Amerikanske dansescenen?
Amerikansk: underholdning, teknikk, virtuositet, musikalsk, tradisjoner, fysikalitet, raffinement, metodologi.
Den Europeiske er det samme som den amerikanske, men også konseptuell, kunstnerisk undersøkende, fysisk praksis, prosesser, multimedialt, ”kjedelig er ikke galt”, samarbeid og autonomi.
Det har mye å gjøre med finansiering eller mangel på offentlig finansiering i USA. Kompanier som har en viss arv- eller dansetradisjon blir generelt støttet, og dette reflekteres også i hva dansescenen fremstår som utad. På samme måte er det mange ulike kunstnere i USA som lager arbeider som er mer sammenliknbare med den europeiske dansescenen, men disse arbeidene vises sjeldent på de store scenene eller får den offentlige anerkjennelse og eksponering de kanskje ville fått andre steder.

Hva er det som trender for øyeblikket i USA?
Hmm.. de siste seks år har jeg faktisk vært så sjeldent i USA at jeg hadde hatt et bedre svar til deg om du hadde spurt om hva som trender i Sverige for øyeblikket.

Hvordan liker du å jobbe i et skandinavisk dansekompani?
Skandinavia er bare best! Dansernes fagforeninger. Betalt ferie. Fulltidskontrakter. Kunstneriske ledere som tør å ta sjanser og gode finansieringsordninger. Men viktigst av alt: jeg får jobbe med fantastiske dansere, koreografer og en gruppe med superprofesjonelle mennesker.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Jeg kan egentlig bare se meg selv nå, i morgen og kanskje om et halvt år. Men 10 år? Jeg vet ikke, men jeg kan se for meg at jeg vil flytte en del rundt fremdeles. Bevegelse vil definitivt fremdeles være der. Kanskje gå tilbake til studier, men da noe veldig spesialisert og spesifikt. Synge i et kor. Studere permakultur. Gå fotturer langs vestkysten. Kanskje være i California, kanskje Sverige, kanskje et sted med veldig mye sol?

Beskrevet med tre ord- hvem er du?
Mottakelig, drømmende, pragmatisk.

Hvor i verden vil du kalle hjem?
Nord California, Stillehavet og Sierra Nevada. Og Stockholm og min leilighet i Vestberga.

540 A2724

Har du en livsfilosofi? 
Easy, breezy, beautiful... ;)

Sterk eller smart?
Hva med flink og koordinert?

Hvordan er det å være amerikaner om dagen?
SINNSYKT!

Er forestillingen Protagonist viktig? 
Kunst er viktig. Jeg tror at hvis noen har en sterk stemme og noe å formidle, bør de absolutt fortelle det. Jefta har det, og sammen med danserne og resten av teamet, har vi jobbet sammen for å gi den stemmen aktualitet.

Vis oss din favoritt YouTube video:
Tomboy - Princess Nokia

Protagonist, 17.–19. februar 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus