Virtuell dans

Det drøyer litt før dørene åpnes for live danseopplevelser. I mellomtiden kan det være OK med noen digitale opplevelser. Her er noen internasjonale tips.

TRIPTYCH c Virginia Rota Peeping Tom 7
Peeping Tom «TRIPTYCH» Foto: Virginia Rota

Live streaminger

25. – 26. mars: Tiler Peck og William Forsythe.
The Barre Project
oppsto på Zoom, og alle prøver, filming og samhandling har skjedd digitalt. Tiler Peck, som er Principal Dancer ved New York City Ballet og koreografen William Forsythe står bak prosjektet. Du kan følge både introduksjon og verdenspremiere på forestillingen gratis på Zoom. Mer informasjon finner du her og her.

3. april: Peeping Tom
Verdenspremiere på Peeping Toms nye forestilling Triptych. Det belgiske kompaniet Peeping Tom har gjestet Dansens Hus flere ganger tidligere, og har fått en entusiastisk mottakelse av deres absurdistiske og teatrale forestillinger her i landet som overalt ellers. Visningen er billettert og strømmes av ITA - International Theatre Amsterdam.
Mer informasjon her.

8. – 11. april: Rambert

Det britiske kompaniet Rambert inviterer til premiere på en ny forestilling av «vår egen» Jo Strømgren. Rooms er tittelen, og den billetterte forestillingen spilles 8., 9., 10. og 11. april. Mer informasjon her.

Dansefilmer

Dancing Nation: Sadler´s Wells og BBC
Det store danseteatret i London, Sadler´s Wells og BBC Arts presenterer filmen Dancing Nation. Dette er en samling av tolv separate verk fra Sadler´s Wells og BBCs populære serie ved samme navn. Blant annet får vi Matthew Bournes New Adventures, Akram Khan og Candoco Dance Company. Mer informasjon her.


Palermo Palermo: Pina Bausch
Den legendarisk koreografen Pina Bausch sin forestilling Palermo Palermo fra 1989 publiseres nå som et samarbeid mellom Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, Teatro Biondo Stabile Palermo og Andres Neuman International. Mer informasjon her

Podcast

Generation XIII - 5 Dancers, 3 Years, 1 School
Vi følger fem studenter i deres utvikling og opplevelser som dansere ved den prestisjetunge skolen PARTS i Brüssel. Men dette er også historien om unge mennesker i de mest formende årene av deres liv i det lille, internasjonale og mangfoldige samfunnet som PARTS er.

Hør podcasten her.
Du kan også følge prosjektet på Facebook og Instagram.