Kunstnerisk råd

Kunstnerisk leder Samme Raemaekers vurderer alle innkomne programmeringshenvendelser sammen med Kunstnerisk råd. Men hvem er de egentlig?

Kunstnerisk rad

Torunn Robstad har sin utdannelse fra Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett og ved Alvin Ailey American Dance Center Etter dette og frem til i dag har hun jobbet som utøvende og skapende dansekunstner i ulike deler av scenekunstfeltet. Hun har vært fast tilknyttet Carte Blanche - Norges nasjonale kompani for samtidsdans og Cullberballetten. Hun har også arbeidet som freelance arbeidet for en rekke nasjonale og internasjonale koreografer.

Charlotte Vandevyver har en mastergrad i kunsthistorie og teaterstudier fra universitetet i Ghent. Hun er ansvarlig for danseprogrammet ved STUK - Hus for dans, bilde og lyd siden 2014. Fra mai 2019 begynner hun ved P.A.R.T.S. i Brussel, og fra september 2020 blir hun den nye assisterende direktøren for P.A.R.T.S., og vil lede skolen sammen med Anne Teresa De Keersmaeker. Hun har arbeidet kunstnerisk og administrativt for en rekke organisasjoner som Universitetet i Antwerpen, Etcetera og Concertgebouw Brugge. Charlotte Vandevyver er også ofte invitert til å sitte i juryer og ekspertpaneler som for eksempel ved K3 Zentrum für Choreografie, Master of Choreography (Amsterdam), ImpulsTanz), PARTS, ImpulsTanz DasAr, Royal Ballet of Flanders, Inter-University Center for Dance-Berlin. Hun satt også i det kunsteriske rådet til Kunstenfestival des arts (2012-2015).Fra 2008 til 2014 var hun president for den flamske regjeringens dansekommisjon.

Zezé Kolstad har sin danseutdannelse fra London Studio Centre og en master i koreografi fra KHiO. Hun har jobbet som dansekunstner innen det frie feltet i Norge og England og satt opp egne produksjoner for voksne og barn med Didá Produksjoner. Hun har vært huskoreograf for det Nasjonale kompaniet i Mosambik, Companhia National de Canto e Dança og var med på å etablere Fargespill i Oslo hvor hun var kunstnerisk ansvarlig. Zezé har sittet i utvalg for både dans og scenekunst ved Norsk Kulturråd og trådde nylig inn som nestleder i Rådet ved Norsk Barnebokinstitutt.

Saskia Wieringa har en Master of Arts in Dance fra Utrecht Universitet i Nederland. Hun har jobbet som frilanser ved The Dutch National Opera and Ballet, og for ulike kompanier bl.a Verdensteatret, og festivaler i Nederland og Norge. Fra 1995-2003 jobbet hun som produksjonsleder på Black Box Theatre. Hun har jobbet som produsent av Dansens Hus siden etableringen i 2004.