Juni er street dance på Dansens Hus

De tre kommende ukene inviterer Dansens Hus til to forestillinger og festivalen Urban Moves – alle med internasjonale toppnavn med røtter i street dance på plakaten.

Brother Foto Jose Caldeira Tmp 2

Først ut er brasilianske Bruno Beltrao med forestillingen Inoah, som bokstavelig talt begever seg i grenselandet hiphop, breakdance og samtidsdans. Hele ti mannlige dansere har han med seg til Oslo. I et land preget av politisk uro og korrupsjon er Beltrao opptatt av hvordan de ulike omstendighetene preger oss som mennesker. I et virtuost, energisk og grenseoverskridende formspråk skildres en vikelighet hvor konfrontasjon, aggresjon og samhold oppstår. Forestillingen spilles lørdag 8. og søndag 9. juni.

Neste mann ut er portugiseren Marco Da Silva Ferreeira, også han med en forestilling hvor street dance er en viktig inspirasjonskilde: Brother. Ferreira har bakgrunn fra Hofesh Shechter Company, som har gjestet Dansens Hus flere ganger med stor suksess. Nå er han her med en egen forestilling hvor han har samlet syv utøvere med bakgrunn fra ulike stilarter. Uten å ville endre på dem, fører han dem sammen til et slags kaos hvor hver og ens egenart verdsettes. Forestillingen kan oppleves lørdag 15. og søndag 16. juni.

Kulminasjonen for juni måned er den store, årlige street dance-festivalen URBAN MOVES, som i år går av stabelen 22. – 24. juni. For den innvidde er det mange store navn på plakaten: DJ STEW, TERRY, LEE, MC AARON, ZEPS, PATS NICHOLS, BATTLE JUDGES & MUDSESSION-GUESTS: POPIN PETE, MR WIGGLES, SUGA POP, BUDDHA STRETCH, HENRY LINK, TERRY BROOKLYN, CALEAF SELLERS, CLARA BAJADO! I tillegg til dj´s, jams, battles og massevis av dansing presenteres den franske koreografen Emanuelle Lê Phan som lager egen forestilling med norske dansere for Dansens Hus. Hennes eget kompani Tentacle Tribe viser forestillingen Origami Mami, og det anerkjente norske crewet Quick Style lager et splitter nytt nummer for årets festival!

Bildene under er fra Inoah av Bruno Beltrao.


Inoah Bruno Beltrão 1