Main123 2170 jpg av Samira

Pris til dans for første gang i Hedda-historien.

Endelig – og for aller første gang – har Heddajuryen inkludert dans som en egen kategori i Heddaprisutdelingen. Det er det mange som er veldig glade for.

Foto: Josh Lake fra kinShips
Informasjon

  Lederen for Heddakomiteen, Solrun Toft Iversen sier i den forbindelse:
  - Heddaprisen ynskjer å være ein pris basert på eit ope scenekunstomgrep. Med nye priskategoriar for dans og musikkteater, opera inkludert, vil desse kunstartane saman med teater danne grunnlaget for eit bredt spekter av prisar som famnar scenekunstfeltet betre, sier Heddakomiteens leder Solrun Toft Iversen. Heddakomiteen har sett fram til å fortelje at når vi no endeleg feirar Hedda, feirar vi også beste danseforestilling og beste musikkteaterforestilling/opera, sier Toft Iversen.

  Vi gratulerer alle dansekunstnere med denne utvidelsen av Heddaprisen, men selvfølgelig gratulerer vi aller mest de nominerte i den nye kategorien Årets Danseforestilling:

  Play
  Ursula Kaufamann - Foto: https://www.heddaprisen.no/vinnere/2022

  1. Daniel Mariblanca/ 71 Bodies: In First Person - the Dance. Samprodusert av bl.a. Dansens Hus og vist her i august 2021.

  Foto Tale Hendnes 2 68

  2. Mia Habib Productions: How to die – Inopiné. Samprodusert av bl.a. Dansens Hus.

  Foto Tale Hendnes 2020 114
  - Foto: Tale Hendnes/Dansens Hus

  3. Inés Belli: Metasexy. Samprodusert av Dansens Hus, og vist her i november 2021.

  4. Lia Rodrigues/Carte Blanche: Nororoca
  5. Jiri Kylian/Den Norske Opera & Ballett: One of a kind

  Main123 2 5 jpg av Samira
  - Foto: Josh Lake

  I tillegg er danseforestillingen kinShips av Øy - Ellen Jerstad og Roza Moshtagi - nominert i kategorien beste barneforestilling. Dansens Hus er samprodusent, og forestillingen ble vist her i desember 2021.

  Play Room
  - Foto: Ursula Kaufmann

  Dansekunstneren Daniel Mariblanca som står bak forestilling In First Person – the Dance, som altså er nominert til årets danseforestilling, er i tilleggogså nominert i kategorien Beste regi!