Gøy for alle

Mathea Rosa Holte Grevstad, da 15 år, så Circus Absence i forrige runde (2019) på Dansens Hus. Her er hennes inntrykk av forestillingen.

absence_2019_circusabsence_photo-Andreas Roksvåg/Jarle Moe1.jpg

Jeg har den siste uka hatt arbeidsuke på Dansens Hus. Vi har jobbet mye med forestillinga Circus Absence. Dette er et show av gruppen Absence Crew fra Bergen, mest kjent som norgesmestere i breaking og familieforestillinger som Old School og Norr.

Denne gangen har breakdans-crewet samarbeidet med Jo Strømgren på regi, i en kul sirkusforestilling. I Circus Absence møter vi en rekke klassiske karakterer – en gorilla, siametiske tvillinger, klovner, en sur direktør og en mystisk magiker. Circus Absence er et sirkus uten like! Bak sirkuset, finner vi en ryddegutt. Han blir med på turne og fikser scene og vasker. Men egentlig har ryddegutten store talenter, men får aldri sjansen til å vise det. Men en dag skjer det noe som forandrer livet.

Circus Absence er et show for store og små, og selv hadde jeg ikke noen spesielle forventninger før jeg kom inn, – men håpte at barna ville like det. Da jeg kom til Dansens Hus så jeg barn med ansiktsmaling i fjeset, og alle er malt som klovner. Det gjorde at barna ble veldig gira og spent på forestillingen, de følte nok de var en del av sirkuset.

Salen er stappa med barn med ansiktsmaling i alle aldre med, og bakgrunnsmusikk som lagde stemning. På scenen var det det store kasser. Sceneteppet dras vekk, og barna sitter klare for et magisk show.

Circus Absence er en danseforestilling, men det er også humor i det, – humor som er gøy for alle. Danserne har dritkule kostymer, og maling i fjeset, og har innlevelse i rollen de spiller. Barna blir fasinert av kostymene, dansen, effektene og ikke minst lyset og musikken. Musikken fikk meg til å riste, jeg ville også bli med. Lyset gjorde scenen større og stemningen ble veldig bra! Innlevelsen danserne har, smittes over på publikum, som lever seg inn i dansen, jeg så at flere viste små bevegelser i stolen, og følte med gjennom hele showet. Det virket som om publikum elsket det.

Ryddegutten er karakteren publikum kan kjenne seg igjen i. Det å gjerne ville være med, og ha et stort talent, men så er det alltid noe som stopper eller trekker en tilbake. De andre i sirkuset legger ikke merke til ham, før helt på slutten. Da får han være med, og de lærer de å holde sammen – akkurat som Absence Crew.