Full fres i jungelen!

Fart, humør og mange opplevelser venter den som blir med på Tumble in the Jungle.

Tumble In The Jungle Icb Prod 01 Foto Tale Hendnes 2 24

– I Tumble in the Jungle har jegønsket å skape en forestilling for alle barn, som også er tilrettelagt for hørselshemmede og døve barn. Alle barn er opptatt av bevegelse og visuelle bilder! Tumble in the Jungleer først og fremst en danseforestilling som er visuell, sanselig, taktil og med nykomponert musikk, forteller koreografen Inger Cecilie Bertrán de Lis.

– Ideen kom egentlig for mange år siden, på en av mine første forestillinger for små barn. Det var en døv gutt som hadde sett forestillingen, og som ikke ønsket å gå etter forestillingens slutt: Han var fullstendig i fyr og flamme, og førskolelæreren fortalte meg at gutten var helt oppslukt av det han så og sanset fra scenen.

For Inger Cecilie er det et stort og viktig poeng med hennes nye prosjekt: Hun vil at barn som har hørselshemninger skal være en del av publikum på lik linje med andre barn. Hun vil ikke plassere dem i båser eller lage kunst som kun er produsert spesielt for hørselshemmede og døve. De skal være med og oppleve det de ser sammen med hørende barn på like premisser.

– Forestillingen legges til rette for hørselshemmede og døve blant annet ved bruk av noen tegn, tegnsang og taktile rekvisitter. Det er også tilrettelagt tolk og mulighet for å anvende teleslynge når publikummet kommer til Dansens Hus. Musikalsk har vi valgt å bruke både lav og høyfrekvente lyder i musikkomposisjonen. Men utover det så har vi ikke tatt spesielle musikalske hensyn, fordi hørselshemmede opplever lyder så individuelt. I prosjektet er det også en døv musiker som kan tegnspråk og som har vært en ressurs for prosjektet.

Tumble In The Jungle Icb Prod 01 Foto Tale Hendnes 2 63
Tumble in the Jungle. Foto: Tale Hendnes/Dansens Hus.

Tumble in the Jungle, 30. mars - 07. april 2019