Familiens hus

Lyst til å ta med barn på danseforestilling? Hos oss har du mange muligheter!

Barn Tale Hendnes

Som ett av få scenehus i landet har Dansens Hus forestillinger for barn fra 0 år og oppover. Forestillingene er laget for de minste, med voksne vil ha stor glede av dem. Forestillingen er korte og ofte er det åpnet for lek på scenen etterpå. Døren inn til scenen står åpen, så dere kan lett forlate salen om det trengs.

Hjernen kan nemlig bli sliten av å gjenta seg selv, men paradoksalt nok ikke av å gjøre noe nytt. Hvis vi utsetter hjernen for nye sanseinntrykk, nye bevegelsesmønstre, nye opplevelser blir hjernen ikke overstimulert av for mange ulike stimuli, men den kan få «tretthetsbrudd» hvis vi belaster hjernen med for mye av det samme.
Utsetter vi hjernen for noe den tidligere ikke er blitt utsatt for dannes det nye friske, sterke forbindelser mellom hjernecellene. Derfor er det viktig å gjøre mange forskjellige ting.
Det gjelder å balansere den belastningen hjernen utsettes for og mottoet kunne være: «Minst mulig av mest mulig».

Foto Tale Hendnes 2 6

DRØM (fra 4 år)
Inger Cecililie Bertràn de Lis
14. - 19. februar

Drøm er en familieforestilling for barn fra 4 år og oppover. Både barn, foreldre og besteforeldre har vært involvert i koreograf Inger Cecilie Bertrán de Lis sin forberedelse til denne forestillingen. Hun har intervjuet barn og voksne om deres drømmer, og flere av barna har fått i oppgave i å tegne ned sine drømmer.

Unknown

MÅNEmåne (6-18 mnd.)
Dybwikdans
5. - 9. mars

Konsertforestilling for barn 6 - 18 måneder.

MÅNEmåne - en sang til månen inviterer til et univers av sang, musikk og bevegelse. MÅNEmåne - en sang til månen er en musikalsk samtale for de aller minste som kretser rundt melodi, rytme, puls og timing. Konsertforestillingen forteller ingen konkret historie, men er inspirert av sagn og myter knyttet til månen.

Showbox 2017 Garage Larsopstad 086

Garage (fra 6 år)
Cirka Teater
18. - 19. april

Garage er en skrotete og morsom teaterforestilling for voksne og barn fra 6 år.
I et verksted bygger to mekanikere ulike maskiner og duppeditter, – og alle tingene på scenen er helt ekte. I verkstedet deres bor det også en høne som sørger for mat til mekanikerne. Garage er en forestilling som skaper nysgjerrighet for mekanikk og kreativitet, hvor det poetiske ligger i det stygge og uslepne

I løpet av helgen blir det vaffelfest med Veganvaffel-gjengen. Lørdag 18. april kl 16.30 blir det et helt rått eksperimentshow med museumspedagog på Teknisk museum Joachim Solum om kom til finalen Norske Talenter med sitt vitenshow. Han viser og forklarer naturfaglige fenomener gjennom demonstrasjoner, og er en fyr som elsker å brenne og fryse ned ting. Demonstrasjonene er ment å inspirere barn og unge til å like naturfag og bli nysgjerrige.

Mikael Ortenheimer Um June 22 2019

URBAN MOVES
Streetdancefestival
17. - 21. juni

Dansens Hus fylles igjen med norske og internasjonale streetdansere, når vi for 10. gang inviterer til Urban Moves. Festivalen består både av workshops, seminar, forestilling, battles, utejam, MUD Session og dansekonkurransen Measure Your Crew.

Garantert god stemning for store og små!