Dansens Hus åpner med Motopsycho og Hooman Sharifi

Som et av de første teatrene i Oslo inviterer Dansens Hus til et levende møte mellom scene og sal allerede torsdag 27. mai.

IMPURE The dead photo arash a nejad 18

Første mann ut er Hooman Sharifi som danser soloen Sacrificing akkompagnert live av ingen ringere enn rockebandet Motorpsycho. Alle forestillingene er utsolgt, kanskje ikke så rart når det på grunn av restriksjonene bare er plass til 20 personer hver gang. Forestillingen spilles fra torsdag 27. til søndag 30. mai.

Hooman Sharifi er en profilert dansekunstner og koreograf som gjennom sitt arbeid benytter dans som et politisk og aktivistisk medium. Han har siden år 2000 ledet kompaniet impure company, som også står bak denne forestillingen. Fra 2014 til 2018 var han kunstnerisk leder for Norges nasjonale kompani for samtidsdans, Carte Blanche.

Sharifi og Motorpsycho utforsker i Sacrificing aspekter ved ofring, knyttet til det rituelle, seremonielle og teatrale, men også det hverdagslige. Sharifi har beskrevet musikerne som konstruktive og kompromissløse. De jobber med en solid tro på musikken og instrumentene, og han definerer Motorpsychos musikk som kraft. Kraften innehar en tydelig og selvstendig tilstedeværelse på scenen, og han velger å plassere seg selv på scenen i møtet med denne voldsomme, drivende, massive musikken. Arbeidet handler om å finne strategier for dette møtet. At han alene møter denne kraften kan sammenlignes med et offer, da han møter den alene og fremfor et publikum. Offeret, som ligger tydelig i prosjektets kjerne, blir fremstilt i møtet mellom Sharifi og den massive lyden av bandet.

Etter denne ukens forestillinger vil det oppsatte programmet på Dansens Hus gå som planlagt i juni, men altså med restriksjoner.

Sacrificing, 27. - 30. mai 2021